Slika je simbolična.
V preteklih letih so v več krajih na Ptujskem in Ormoškem v prazničnem času postavili drsališča. Kako bo letos, v času epidemije koronavirusa?

Na Ptuju so v preteklih letih drsališče postavili na dvorišču Minoritskega samostana, lani pa prvič na takrat še ne povsem prenovljeni ptujski mestni tržnici.

Na Mestni občini Ptuj so povedali, da so v preteklih letih drsališče postavili v sodelovanju z različnimi ptujskimi institucijami in podjetji: »Glede na trenutno prepoved zbiranja ljudi in nejasno situacijo glede tega v prihodnjih tednih smo se odločili, da drsališča letos ne bomo postavili.«

Otroke bosta tako letos razveseljevala posebno bogata okrasitev mesta in Ptujska pravljica prek spleta.

V Kidričevem ledu ne bo

V preteklih letih je bilo izjemno priljubljeno drsališče v Parku pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem. Drsanje tam je bilo brezplačno, za izposojo drsalk je bilo lani treba odšteti simbolična dva evra.

Okoli 200 kvadratnih metrov veliko drsališče sta pred nekaj leti kupili občina Kidričevo in občina Starše. Vse odtlej sta si občini pridobitev delili: v prvi polovici prazničnega časa je bilo mogoče drsati v Kidričevem, nato pa v Staršah. Lani so naknadno dodano drsalno stezo podaljšali na 200 metrov.

Iz ekipe Parka pod tisočerimi zvezdami so sporočili: »Čeprav bi letos Park pod tisočerimi zvezdami praznoval jubilej, deseto obletnico dogodkov in aktivnosti v Kidričevem, in bi priprave, organizacija ter odločitve o vsebini dogodkov bile toliko bolj zanimive in navdihujoče, vas žalostni obveščamo, da Park pod tisočerimi zvezdami letos ne bo odprl svojih vrat.«

Organizatorji so dodali, da so se tako odločili v solidarnosti in skrbi za zdravje vseh nas.

Kaj bo z ormoškim drsališčem?

Tudi v Ormožu, v pravljični vasi na robu grajskega parka, so lani imeli drsališče.

Merilo je 200 kvadratnih metrov ledne površine, podeskana površina poleg drsališča pa je omogočala druženje in zabavo. Drsanje tam je bilo brezplačno, za izposojo drsalk je bilo treba odšteti dva evra.

Na občini Ormož so napovedali, da drsališča v Ormožu letos ne bo.

Bo mogoče drsati v Cirkulanah?

Z drsališčem so se v preteklih letih lahko pohvalili tudi v Cirkulanah. Tam so postavili 120 kvadratnih metrov veliko drsališče iz umetne mase. Tako drsanje kot izposoja drsalk sta bila brezplačna.

Na občini Cirkulane so dejali: »Da, drsališče smo že imeli, letos ga ne predvidevamo.«

V Markovcih so drsališče letos želeli postaviti prvič v zgodovini

V Markovcih drsališča doslej niso imeli, so ga pa nameravali postaviti prav v tej zimski sezoni. Žal, pa to zaradi epidemije koronavirusa ne bo mogoče, ugotavljalo.

»Če bi drsališče bilo, bi ga postavili na dvorišču občinske stavbe ali na parkirišču ob občinski dvorani v Markovcih. Če bodo covid razmere to dovoljevale, ga morebiti postavimo drugo zimsko sezono,« so napovedali na Občini Markovci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice