Foto: Facebook
Na priljubljeni popotniški spletni strani TripAdvisor smo preverili, kje turisti na Ptuju najraje prespijo in kako globoko za to sežejo v žep.

Popotniki so najbolje, z vsemi petimi točkami, ocenili Sobe in apartmaje Šilak. Pet točk, vendar manj ocen »odlično«, je dobil tudi Muzikafe. S štirimi točkami in pol sledijo Hotel Mitra, Panorama Metka Gutschi, Hostel Sonce, Hotel Pomaranča in Mestni Hill Farm Stay.

Najslabše, z le eno točko, so popotniki ocenili Sobe Grabar in bungalove v Termah Ptuj. Dodati je treba še, da sedem od skupno 28 navedenih nočitvenih kapacitet na Ptuju in v okolici gostje še niso ocenili.

Kako je spati v pol tisočletja stari hiši?

V spomeniško zaščiteni nekdanji usnjarni v Dravski ulici 13 je družina Šilak uredila dvanajst sob in tri apartmaje. Vse sobe in apartmaji so opremljeni s svojo kopalnico, kabelsko televizijo in brezžično internetno povezavo, apartmaji imajo še svoje kuhinje. Gostom so na voljo tudi parkirna mesta in izposoja koles.
 

Za nočitev pri Šilakovih je od maja do sredine oktobra za nočitev in zajtrk za eno osebo treba odšteti 41 evrov, za dve osebi od 60 do 64 evrov. Za apartma za dve osebi in brez zajtrka je treba odšteti 65 evrov. Za dodatno ležišče je treba doplačati 16 evrov, za male živali deset evrov in za samopostrežni zajtrk šest evrov. Izven turistične sezone so cene nekoliko nižje.

Vladimir Šilak je odlične ocene pripisal navezanosti na stavbo in veselju do dela: »V tej hiši sem bil rojen. Vse delamo sami in brez zaposlenih, razen čistilk.« Opomnil je, da izvrstne ocene gostov še ne pomenijo tudi finančnega uspeha: »Od te pogače si vsi režejo že preveč: booking, RTV prispevek za vsako televizijo, turistična taksa … Počasi se to ne bo več izplačalo. Pravzaprav se že zdaj ne izplača, če vsega ne delaš sam. Cena tega pa je visoka: v zadnjih nekaj letih se ne spomnim niti prostega dneva, kaj šele dopusta.«

Za Sobe in apartmaje Šilak se je na TripAdvisorju nabralo kar 163 ocen gostov, med njimi smo izbrali nekaj najzanimivejših.
Nemški gost: »Počutil sem se kot doma. Med debelimi zidovi zgodovinske hiše v starem mestnem jedru Ptuja in blizu reke sem spal odlično.«
Gost iz Avstralije: »Slog, udobje in lokacija z odlično storitvijo.«
Gostja iz ameriške zvezne države Kolorado: »Ta dragulj sem po naključju našla na spletu. Ne morem si predstavljati boljšega kraja, kjer bi lahko prenočila.«
Gost iz Avstrije: »Prva stvar, ki jo opaziš, je očarljivo in mirno dvorišče.«
Gost s Finske: »Če boste kdaj bivali na Ptuju, je to prava lokacija!«
 

Največ rezervacij je za Hotel Mitra

Po kriterijih TripAdvisorja, ti poleg ocen popotnikov vključujejo še ceno, lokacijo in tako dalje, je trenutno na vrhu lestvice nastanitev z najboljšo vrednostjo Hotel Mitra. Sledijo Turistična kmetija Širec, Hotel Roškar, Sobe in apartmaji Šilak ter Muzikafe.

V zadnjih dveh mesecih so največ spletnih rezervacij gostje opravili za Hotel Mitra v Prešernovi ulici 6. V hotelu je na voljo 29 sob, vse so tematsko opremljene v petih slogih:  secesija, srednji vek, sodobni stil, rimski stil in meščanski stil. Vse sobe so opremljene z interaktivnimi digitalnimi televizijami, brezžičnim dostopom do interneta, internim telefonom, minibarom, sušilcem za lase, dežnikom in tako dalje.
 

V visoki sezoni, torej od 25. aprila do 15. oktobra, okoli božično-novoletnih praznikov, pusta in velike noči je za enoposteljno sobo z zajtrkom treba odšteti 62 do 73 evrov. Če ena oseba koristi dvoposteljno sobo, mora zanjo odšteti 88 do 92 evrov. Za dvoposteljno sobo za dve osebi je treba odšteti 106 do 112 evrov. Suita z zajtrkom za štiri osebe stane 142 ali 150 evrov, dnevni počitek na francoskem ležišču pa 70 ali 72 evrov. Nižje cene veljajo ob spletni rezervaciji.

Za dodatno posteljo od 5 do 12 let je treba odšteti 17 ali 18 evrov, za dodatno ležišče nad 12 let 26 ali 28 evrov, za domačo žival pa 16 ali 17 evrov. V tako imenovani nizki sezoni so cene nekoliko nižje.

Hotel Mitra je na spletni strani TripAdvisor ocenilo 138 gostov. Kaj pravijo?
Gost iz Velike Britanije: »Prijazno osebje, odlična lokacija, dobra cena.«
Gost iz Madžarske: »Čudovito topel, prijazen in sproščen butični hotel.«
Gostja s Slovaške: »Moj prvo vprašanje je bilo: zakaj ima hotel samo tri zvezdice?«
Gost iz ameriške zvezne države Minneapolis: »Hotel je odličen – lociran na glavni ulici ptujskega starega mestnega jedra. Vendar pa ga posebnega naredijo ljudje – to je bil eden od vrhuncev našega potovanja.«
Gost iz Švice: »Če bi ta hotel preselili v London, Pariz ali Milano, bi dobival same pohvale in za prenočitev računal več sto evrov. Bili smo očarani.«
 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Kaj pa ce ... (nepreverjen)

v parku, kampu, sotoru, na prostem, pod luno, pod lipo, pod milim nebom, pod zvezdami, na mostu ...

Starejše novice