Na Agenciji Republike Slovenije za okolje opozarjajo, da nam bo vključno do sobote, sploh sredi dneva in popoldan, pretila velika toplotna obremenitev. Na Ptuju in v okolici smo poiskali možnosti za osvežitev, naštevamo jih od najdražje do najcenejše.

Wakepark Dooplek: 18 do 35 evrov

V Zgornjem Dupleku, okoli 20 kilometrov oziroma pol ure vožnje iz Ptuja, se lahko preizkusite v deskanju in smučanju na vodi ali si izposodite sup desko, ni pa to kopališče. Odpiralni čas vlečnice je vsak dan med 10. in 20. uro, le ob ponedeljkih obratuje med 12. in 20. uro. Več informacij je na voljo tukaj.

Za dnevno vstopnico bodo odrasli odšteli 35 evrov, mladina pa 32 evrov. Osnovna oziroma začetniška oprema za deskanje ali smučanje na vodo je v ceno že všteta, za zahtevnejšo opremo je treba doplačati.

Štiriurna vstopnica za odrasle stane 29 evrov, za mladino 26 evrov.

Dvourna vstopnica za odrasle znaša 20 evrov, za mladino 17 evrov.

Enourna vstopnica za odrasle stane 18 evrov, za mladino pa 15 evrov.

Foto: Wakepark Dooplek

Grand Hotel Primus Ptuj: 14 do 19 evrov

Več miru in zasebnosti zagotavljajo v manjšem kopališču Vespasianus v ptujskem Grand Hotelu Primus. Ponujajo večji notranji bazen s prehodom v zunanji del, pa tudi dva manjša masažna bazena in otroški bazenček. Bazeni so napolnjeni s ptujsko termalno vodo, odprti so vsak dan med 8. in 22. uro. Več informacij je na voljo na tej povezavi.

Od ponedeljka do petka bodo odrasli za celodnevno vstopnico odšteli 16, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa 19 evrov. Celodnevna vstopnica za otroke med petim in petnajstim letom starosti stane 12 oziroma 14,50 evra.

Štiriurna vstopnica za odrasle stane 14 ali 17 evrov, za otroke 10 ali 12,50 evra in za upokojence 10 ali 13 evrov.

Foto: Grand Hotel Primus, Facebook

Terme Ptuj: 6 do 16 evrov

V Termalnem parku Terme Ptuj ponujajo kar 4.200 kvadratnih metrov plavalnih površin. Osvežiti se je mogoče v sedmih zunanjih in sedmih notranjih bazenih, tako z navadno kot s termalno vodo. Bolj pogumnim je na voljo olimpijski bazen s skakalnico, tistim bolj umirjenim pa bazen z valovi. Na voljo so tudi počasna reka in več toboganov; na njih je mogoče doživeti prosti pad ali pa se po vodi zapeljati z napihljivim obročem za dve osebi.

Zunanje kopališče je odprto vsak dan med 9. in 20. uro, notranje pa med tednom med 8. in 22. uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa med  7. in 22. uro. Za več informacij kliknite tukaj.

Za celodnevno vstopnico bodo odrasli med tednom odšteli 15 evrov, med vikendom in ob praznikih pa 16 evrov; otroci 9,90 oziroma 10,50 evra; upokojenci 11 oziroma 12 evrov, študenti in dijaki pa 13,50 oziroma 14,40 evra.

Popoldanska vstopnica, ki velja po 15. uri, za odrasle stane 11 oziroma 12 evrov; za otroke 7 oziroma 7,5 evra; za upokojence 9,90 oziroma 10,50 evra, za dijake in študente pa 9,90 oziroma 10,80 evra.

Ponujajo tudi večerne vstopnice, veljavne po 18. uri. Za odrasle stanejo 8 oziroma 8,50 evra, za otroke 5,50 oziroma 5,90 evra. 

Večerna vstopnica po 20. uri za odrasle stane 6 ali 6,50 evra, za otroke 5,50 ali 5,90 evra.

Za družinsko vstopnico je treba odšteti, odvisno od števila odraslih in otrok ter dneva v tednu,  od 23,50 do 52 evrov.

V Termah Ptuj sicer ponujajo še številne druge možnosti, denimo kombinacijo vstopnice za termalni park s kosilom, masažo in tako dalje.

Foto: Terme Ptuj, Facebook

Letno kopališče Ormož: 3,50 do 6 evrov

Na Letnem kopališču Ormož ponujajo plavalne površine tako za rekreativne plavalce kot za otroke. Ob bazenih je tudi velik travnat prostor za rekreativne dejavnosti, ponujajo še bogato kulinarično ponudbo. Kopališče je vsak dan odprto med 8. in 20. uro. Več informacij je na voljo tukaj.

Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 6 evrov; upokojenci, študentje in invalidi 5 evrov ter otroci med šestim in petnajstim letom starosti 4 evre.

Štiriurna vstopnica za odrasle stane 5 evrov, za tiste s posebnimi statusi 4 evre in za otroke 3 evre.

Dveurna vstopnica za odrasle stane 3,50 evra; za upokojence, študente in invalide 2,50 evra in za otroke 2 evra.

Foto: Letno kopališče Ormož, Facebook

Športno –rekreacijski center Zeleno jezero: brezplačno

Gramoznica Pleterje oziroma »šoderjama«, kot ji pravijo domačini, je od Ptuja oddaljena okoli 15 kilometrov oziroma kakšnih 20 minut vožnje. Športno-rekreacijski center tam šele urejajo, vendar je kopanje kljub temu mogoče. Gostinski lokal ponuja hrano in pijačo, na voljo so sanitarni prostori. Kasneje nameravajo ponuditi še izposojo sup desk, kajakov in pedolinov ter smučanje na vodi. Dodatne informacije lahko dobite tukaj.

Kopanje je brezplačno.

Foto: Športno-rekreacijski center Zeleno jezero, Facebook

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice