Zaradi domnevne pume, ki naj bi se gibala na območju Lendavskih goric, že več prijav na policijo.

Že v petek smo poročali, da puma, ki si jo lovili na Hrvaškem, zdaj 'straši' na območju Lendavskih goric.   
 
Nenavadno žival, po mnenju nekaterih strokovnjakov naj bi šlo za pumo, so pred tedni opazili lovci, preiskovanju območja ob reki Dravi na Hrvaškem pa se je pridružila tudi policija. 

Policisti prijeli več prijav

Prve prijave o domnevni pumi, ki se potika po lendavskih koncih, so policisti prejeli prejšnji teden. Iz Policijske uprave Murska Sobota so nam sporočili, da so prijave prijeli tudi čez vikend.

Policisti so bili o pojavu živali čez vikend obveščeni dvakrat, kar ob prihodu na kraj in pregledu območja Lendave niso potrdili. V primeru, da se bodo domneve o pojavu potrdile, bodo obveščene pristojne službe - Veterinarska inšpekcija, Zavod za gozdove Slovenije, še sporočajo soboški policisti.

Pume odlične plezalke

Po naših informacijah je zadnja prijava o videni domnevni pumi bila podana danes v dopoldanskih urah. Opazili naj bi jo v okolici lendavskega gradu.

Lendavski gozdovi so sicer videti kot nalašč za pumo. Rade se namreč gibljejo v gosti podrasti, lovijo pa košute in jelene, a preživijo tudi zgolj z glodavci. So odlične plezalke. Hrvaški policisti jo iščejo celo z droni, pri nas pa za zdaj le opozorila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice