Na Areškem Pohorju so ta vikend prve smučarske zavoje to zimo že naredili številni smučarji. Svoja vrata pa je odprla že veliko smučišč v bližini. Preverite, kje vse lahko smučate in koliko boste za to odšteli.

Za zdaj smučišče na Mariborskem Pohorju še ne nudi dovolj snežne podlage za odprtje sezone, so pa pošiljko snega izkoristili na Areškem Pohorju, kjer so ta vikend že gostili prve smučarje. Ob nizkih temperaturah so začeli zasneževati tudi že nižje predele Mariborskega Pohorja, vse do Snežnega stadiona, a na uradni začetek smučarske sezone v Mariboru naj bi morali počakati do sredine decembra.

Do takrat naj bi vsak vikend obratoval del na Areškem Pohorju, kjer akcijska celodnevna vozovnica stane 16 evrov, za otroke in invalide pa 5 evrov.

Redna cena v letošnji smučarski sezoni na Mariborskem Pohorju znaša za odrasle 31 evrov, za mlade, študente in upokojence 26 evrov, za otroke in invalide pa 17 evrov. Za nočno smuko v Mariboru bodo odrasli odšteli 22 evrov, mladi, študenti in upokojenci 19 evrov, otroci in invalidi pa 13 evrov

Odprla pa so se že nekatera smučišča v bližini. Tako obratujejo še tri druga pohorska smučišča, Rogla, Kope in Trije kralji.

Rogla

Minuli petek, 1. decembra, je smučarsko sezono odprlo smučišče na Rogli, kjer je v tem trenutku snežna odeja debela kar 70 centimetrov. Na Rogli 16. decembra prirejajo Ski opening zabavo, tudi letos pa bodo pripravili silvestrovanje na prostem pri Uniorčku.

Na Rogli za zdaj še velja cenik po predprodaji, po kateri dnevna vozovnica za odrasle stane 28 evrov, za mlade in upokojence 24 evrov, za otroke pa 15 evrov. Redna cena letošnjih vozovnic na Rogli je 33 evrov za odrasle, 29 evrov za mlade, študente in upokojence in 18 evrov za otroke.

Kope

Tudi Kope prekriva že 70-centimetrska snežna odeja, kar so izkoristili ta vikend in odprli nekatere smučarske proge. Na Kopah ponujajo posebne akcijske cene vstopnic z vključeno malico preko portala 1nadan.si. Cene za dnevne vozovnice z malico se gibajo od 16,90 do 26,90 evrov.

Trije kralji

Smučarska sezona se je ta vikend odprla tudi na Treh kraljih. To soboto so na smučišču nad Slovensko Bistrico nudili brezplačno smučanje, popolno odprtje sezone z vsemi urejenimi progami pa sledi ta petek, 8. decembra.

Dnevna smučarska vozovnica stane 24 evrov, otroška 14, na voljo pa so tudi nekajurne in različne sezonske vozovnice. Večjih novosti letos ne bo, so pa na smučišču Veliki vrh uredili novo pokrito teraso, namenjeno uživanju smučarjev.

Golte

Izmed slovenskih smučišč v bližini se je ta vikend odprlo tudi smučišče Golte, ki je oddaljeno le slabo uro in pol vožnje iz Murske Sobote.

Dnevna smučarska vozovnica stane 30 evrov, za mladino in seniorje 26, za otroke pa 17 evrov.

Veliko Pomurcev in Štajercev pa se na bele strmine poda k sosedom. Kar nekaj avstrijskih smučišč, ki se nahajajo v relativni bližini je te dni že odprlo svoja vrata.

Smučišče Klippitztörl

Je manjše smučišče z dvema sedežnica, relativno blizu, oddaljeno je slabi dve uri vožnje. 28 hektarjev prog je primernih tudi za družine z malimi otroci, 13 prog in ena sedežnica pa so le 10 minut oddaljene od avtocestnega izhoda Bad St. Leonhard.

Na otvoritveni vikend je celodnevna vstopnica stala 20 evrov, sicer pa boste za celodnevno smučanje v Klippitztörlu odšteli odrasli 35 evrov, študenti in upokojenci 31 evrov in otroci 20 evrov.

Koralpe

Ta vikend so smučarsko sezono začeli tudi na avstrijskem smučišču Koralpe, ki je oddaljeno dobro uro in pol vožnje. Smučarska regija Koralpe je edino območje v jugovzhodnih Alpah, ki se ponaša z nadmorskimi višinami nad 2000 m, z 28 kilometri prog za alpsko smučanje - 13 kilometrov težkih, 13 srednje težkih in 2 kilometra lažjih, ter s 60 kilometri prog za tek na smučeh. Z vrhov Koralp je v lepem vremenu prekrasen razgled na velik del Avstrije.

Celodnevna vozovnica za odrasle stane 33 evrov, za študente in upokojence 28,50 in za otroke 18 evrov.

Kreischberg

Smučišče Kreischberg se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, kar v smučarski sezoni velja od decembra do aprila, vsak dan od 8.30 do 16. ure. Smučišče je oddaljeno dve uri vožnje iz Maribora, proge vzorno ureja največji serijski teptalec na svetu beast, primerne pa so tako za izkušene (kar 20 odstotkov je črnih) kot za začetne smučarje, ki jim je poleg otroškega traku in vlečnice na voljo še 17 kilometrov lahkih prog in več smučarskih šol.

Na smučišču v Kreischbergu celodnevna vozovnica stane 44,5 evrov za odrasle, 35,50 za študente in 23,50 za otroke.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice