*Fotografija je simbolična
Z začetkom študijskega leta prihajajo na Univerzo v Mariboru tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+.

V zimskem semestru študijskega leta 2020/2021 bo na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 299 študentov. Največ jih prihaja iz Španije, in sicer 111, sledita Portugalska in Francija. 

Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhaja 73 študentov Univerze v Mariboru, največ v Nemčijo, Avstrijo in Češko. Vse aktivnosti programa Erasmus+ potekajo v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Letošnji sprejem Univerze v Mariboru za tuje študente bo potekal preko spleta.

V primerjavi z istim obdobjem lani, bo v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 60 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 50 odstotkov manj študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino.

»Kljub temu, da je pandemija covid-19 pomembno posegla v izvedbo programa Erasmus+, nas je prijetno presenetilo število študentov, ki se bodo udeležili študijske izmenjave na Univerzi v Mariboru,« poudarja vodja službe za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Mariboru Uroš Kline in dodaja: »Študente sproti obveščamo o trenutnih razmerah v Sloveniji in jim dajemo napotke, kako ravnati ob morebitnem ponovnem zaostrovanju ukrepov v posameznih državah. Vse to z namenom, da jim čim bolj olajšamo njihovo Erasmus izkušnjo v trenutnih razmerah.«

Program Erasmus+ je eden najuspešnejših programov Evropske unije. Študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija, vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog, namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tak omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice