Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 7. decembra, opravili 6571 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1847 novih okužb, gre za 28,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 58.532 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5471 PCR testiranjih potrdili 1950 novih okužb. Šlo je za 35,6-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 25.989 aktivnih primerov okužb.

Podravje beleži 331 novih okužb

Največ okužb, natančneje 76, so jih zabeležili v Mariboru. Mariboru sledi Slovenska Bistrica s 53 primeri, Ptuj z 28, Ormož z 19, občina Hoče - Slivnica z 18 in Kidričevo z 11.

V Lenartu, Dupleku, Miklavžu na Dravskem polju in Vidmu so potrdili osem novih primerov s koronavirusom, v Poljčanah sedem, v občinah Ruše, Pesnica, Rače - Fram, Hajdina, Benedikt in Dornava pa šest novih okužb.

Pet novih primerov beležijo v Kungoti, Oplotnici in Lovrencu na Pohorju, štiri v Selnici ob Dravi, Makolah, Juršincih in Sveti Trojici v Slovenskih goricah.

Tri nove primere imajo v občinah Cirkulane, dve pa beležijo občine Šentilj, Sveta Ana, Gorišnica, Podlehnik, Cerkvenjak, Trnovska vas, Žetale in Sveti Tomaž. 

Kot zadnje pa so eno okužbo potrdili v občini Starše.

Nove okužbe v zadnjem dnevu niso zaznali v sedmih podravskih občinah, in sicer v občinah Majšperk, Markovci, Destrnik, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Zavrč in Središče ob Dravi.

Najmanj aktivnih okužb v Središču ob Dravi, največ v Mariboru 

Najbolje kaže občini Središče ob Dravi, tam imajo namreč najmanj aktivnih okužb, le pet.

V Mariboru je največ aktivnih okužb, kar 1442, sledi pa Slovenska Bistrica s 432 primeri ter Ptuj z 299 aktivnimi okužbami.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 181.545 oziroma 55,3 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 170.302 posameznikov oziroma 51,8 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 47.143 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice