Foto: Klub ptujskih študentov, Facebook
V Klubu ptujskih študentov so na občnem zboru izvolili novo vodstvo.

Za predsednico Kluba ptujskih študentov so izvolili Lucijo Sevšek, ki je doslej vodila Odbor za kulturo. Na vodstvenem položaju je nasledila Alena Hliša.

Nova predsednica Kluba ptujskih študentov Lucija Sevšek je poudarila, da bo na prvo mesto postavila zanesljivo in transparentno vodenje kluba: »Prepričana sem, da imam za to dovolj kvalitetno in aktivno ekipo.« Klub si želi še tesneje povezati z lokalno skupnostjo in različnimi organizacijami.

Nova predsednica je napovedala, da bodo skušali že tradicionalne projekte kluba še povzdigniti oziroma nadgraditi: »Za naslednje leto pa načrtujemo tudi novosti.« Gre za večji projekt na področju kulture, ki ga bo vodila Taja Islamovič, podrobnosti pa v klubu za zdaj še niso želeli razkriti.

Lucija Sevšek (Foto: Aleš Gačnik)

Dosedanji predsednik je ponosen na finančno stabilizacijo kluba

Klub ptujskih študentov je od januarja 2016 vodil Alen Hliš, ki pa na letošnjih volitvah ni več kandidiral. »Zdi se mi prav, da se generacije zamenjajo,« je povedal.

Najbolj ga veseli, da so v času njegovega vodstva Klub ptujskih študentov uspeli finančno stabilizirati: »V treh letih nam je uspelo pritegniti ogromno število mladih, ki aktivno sodelujejo pri aktivnostih kluba. Letos je dijakov in študentov, ki aktivno pomagajo pri izvedbi projektov kluba, 89.«

Članstvo v Klubu ptujskih študentov je vezano na dijaško oziroma študijsko leto, zato število članov med letom niha. Največji porast vpisa v klubu beležijo pred tradicionalnimi prireditvami, kot sta na primer Kurentanc in Bazeni energije. Člani kluba imajo namreč pri nakupu vstopnic ugodnosti.

»Trenutno je v Klub ptujskih študentov včlanjenih okoli 250 študentov in okoli 80 dijakov. Pričakovati je, da se bo številka, podobno kot v preteklih letih, povzpela do okoli 700 študentov in okoli 200 dijakov,« je povedal zdaj že nekdanji predsednik Kluba ptujskih študentov Alen Hliš.

Podpredsednika kluba bodo izvolili na prvi redni seji upravnega odbora. Doslej je to in funkcijo blagajnika opravljal Boštjan Lukman.

Blagajničarka je postala Evelin Frčec.

Odbor za informiranje bo vodila Eva Veselič, doslej ga je Katja Herga.

Odbor za kulturo bo vodila Taja Islamovič, doslej ga je Lucija Sevšek.

Odbor za rekreacijo bo, kot že doslej, vodil Gregor Gojkošek.

Odbor za interesne dejavnosti in dijaške aktivnosti bo vodila Julija Menoni, doslej ga je Vid Lah.

Odbor za socialo in izobraževanje bo vodila Eva Petrovič, doslej ga je Andreja Rebernik.

Nadzorni odbor bodo sestavljali: Blaž Murko, Eva Milošič in Janja Orovič.

V disciplinski komisiji bodo: Iva Terbuc, Metod Cvetko in Nuša Majcenovič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice