Slika je simbolična.
Podravske občine so v zadnjih letih aktivno pristopile k projektu izgradnje kolesarskih poti. Zdaj je izdano javno naročilo za še eno.

Na območju Podravja so v zadnjih letih aktivno pristopili k urejanju kolesarskih površin na Ptuju in v okolici. Tako bomo kmalu že lahko kolesarili s Ptuja do Juršincev in Gorišnice, želja le, da bi se lahko s kolesom varno zapeljali vse do Pomurja. 

Kolesarke nastajajo tudi na območju od Ptuja do Hajdine in Kidričevega, kjer trasa poteka od meje z občino Hajdina, ob železnici, do Zagrebške ceste do Ptujčanke, nato se trasa preseli preko Studenčnice, do gostinskega objekta Pomaranča, nato do peš mostu. 

Pomembna povezava v delu je tudi Ptuj - Markovci - Gorišnica. Del je trenutno v gradnji, približno polovica trase je zgrajene. Gradnja poteka po Dornavski cesti v smeri Spuhlje, zavije desno do glavne državne ceste, pot nadaljuje skozi Borovce, Mošanjce, se zaključi na meji z občino Ormož. 

Četrta pomembna povezava je ob Rogozniški cesti do Čučkove ulice.

Kmalu kolesarka med Lenartom, Cerkvenjakom, Trnovsko vasjo 

Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah pa je izdala javno naročilo za izgradnjo kolesarske povezave. Naložbo sofinancirata država in Evropska unija. 

Kolesarska povezava se bo zgradila skozi naselja Zgornji Porčič, Sveto Trojico do Oseka, nato od Oseka do Benedikta. 

Izgradnja je predvidena na levi strani in desni strani regionalne ceste Lenart - Sveta Trojica, Sveta Trojica - Cogetinci - Spodnji Ivanci in na desni strani v smeri Oseka proti Benediktu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice