S ponedeljkom bodo Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj ter Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj starejšim občanom ponudili možnost brezplačnega prevoza po naročilu.

Starejši občani, ki potrebujejo prevoz do zdravnika, trgovine ali po drugih opravkih, lastnega prevoza ali enostavnega dostopa do javnega prevoza pa nimajo, bodo po novem prevoz lahko kar naročili. 

Na telefonski številki (02) 620 7335 se bodo lahko dogovorili o lokaciji in terminu prevoza, vendar vsaj tri dni pred dogovorjenim datumom. Vse od ponedeljka do petka bo uporabnikom vedno nekdo na voljo.

Šoferko je že četrta možnost prevoza po Ptuju

Z novo storitvijo želijo v ptujski občini spodbujati mobilnost, samostojnost in socializacijo starejših, obenem pa poskrbeti tudi za okolje. Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je poudarila, da gre za pomembno pridobitev: »Želimo si, da bi bil reden, preprosto dostopen in do uporabnikov prijazen javni prevoz na voljo vsem prebivalcem naše mestne občine. Dokler pa tega cilja ne dosežemo, želimo starejšim ponuditi alternativo in jim tako omogočiti samostojen dostop do pomembne infrastrukture.«

Ptujčanom in obiskovalcem mesta so sicer na voljo še tri možnosti mestnega prevoza, vse tri brezplačne: mestni avtobus, električno vozilo Zapeljivec in sistem izposoje koles Pecikl.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice