Koliko smrtnih žrtev bo še morala terjati cesta med Slovensko Bistrico in Ptujem, da bo končno dočakala rekonstrukcijo? Iz virov blizu mariborske policije smo izvedeli, da je policija že večkrat pozvala direkcijo za infrastrukturo k obnovi tega odseka.

Na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Ptujem je letos ugasnilo že pet življenj. Nevarni odsek, kjer številni prometni udeleženci drvijo prehitro, pa je še bolj nevaren zaradi povečanega tovornega prometa. Tovornjaki se namreč izogibajo podravski avtocesti zaradi cestnin. Domačini so si pogosto rekli, da je le vprašanje časa, kdaj bo spet počilo.

V torek zvečer je počilo. V trčenju dveh avtomobilov, glede katerega vodja preiskave še ne želi potrditi vzroka nesreče, so ugasnila življenja 43-letne Ptujčanke in 62-letnice ter 82-letnika iz območja Ajdovščine.

Direkcija k obnovi stopa počasi, policija protestira

Obvoznica Pragersko, del omenjene glavne ceste, ki pelje od Šikol do Slovenske Bistrice, je bila sicer prometu predana 8. decembra 2004. A po štirinajstih letih je cestišče predvsem zaradi težkega tovornega prometa poškodovano, zato številni opozarjajo na nujnost obnove. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo namerava ta odsek ceste, ki je v torek vzela tri življenja, obnoviti šele prihodnje leto.

Iz virov blizu mariborske policije smo izvedeli, da je policija v zadnjih letih že večkrat apelirala na direkcijo, naj zaradi nevarnosti tega cestnega odseka hitreje pristopi k prenovi oziroma preureditvi za zmanjšanje hitrosti.

Letos že pet žrtev

Na tej glavni cesti so se pripetile že številne prometne nesreče s hudimi posledicami. 4. aprila letos smo poročali o prvi smrtni žrtvi letos na tej cesti. Tedaj sta trčila voznik tovornjaka s tujimi registrskimi tablicami in 32-letni voznik osebnega avtomobila z mariborskimi registrskimi tablicami. Slednji se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom na glavni cesti Slovenska Bistrica - Ptuj se je zgodila 28. junija letos, ko je umrl 67-letni voznik osebnega avtomobila, ki je želel zapeljati preko ceste Ptuj - Slovenska Bistrica, je trčil v tovorno vozilo hrvaških registrskih označb, ki je tedaj peljalo mimo iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju.

Po podatkih policistov se je do sredine maja na tem odseku zgodilo 14 nesreč, lani samo štiri. V petih primerih je bil najpogostejši vzrok za prometno nesrečo po cenah policistov neustrezna varnostna razdalja, sledita ji nepravilna stran oziroma smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Neprilagojena hitrost je bila vzrok le ene prometne nesreče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice