Na mariborski srednji šoli so prejeli pošiljko s prahom. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so morale ostati v karanteni.

Mariborski policisti so bili danes, okoli 13.30, obveščeni, da so na eni izmed srednjih šol v Mariboru prejeli sumljivo pošiljko, iz katere se je ob odprtju vsula neznana snov - prah. Gre za II. gimnazijo v Mariboru.

Pošiljka je bila nato poslana v analizo, osebe, ki so bile izpostavljene pri odpiranju pisemske pošiljke, pa so morale do zaključka analize ostati v karanteni. Šlo bi naj za dijake tretjega letnika.

Po informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvo, je analiza pokazala, da prah iz pošiljke ni bil nevaren oziroma strupen. Za osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, se je karantena tako končala.

Tudi na Policijski upravi Maribor so potrdili, da je analiza snovi, ki so jo v pošiljki prejeli na eni izmed mariborskih srednjih šol, pokazala, da snov ni nevarna. 

Pismo naslovljeno na eno izmed 'protestniških' dijakinj

Ravnatelj II. gimnazije Ivan Lorenčič je za STA pojasnil, da je bila poštna kuverta naslovljena na 'protestniško' dijakinjo, ki je bila konec aprila zaslišana pred sodnikom za prekrške zaradi sodelovanja na februarskem mirnem protestu za vrnitev v šolske klopi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice