Prostorskim težavam na OŠ Mladika, s katerimi se spopadajo že več deset let, naj bi bilo kmalu konec. Ptujska občina je uspela v letošnjem proračunu zagotoviti 50 tisoč evrov, pred nekaj dnevi pa je bilo objavljeno tudi javno naročilo za izvedbo projektne dokumentacije za prizidavo in rekonstrukcijo šole.

Z Mestne občine Ptuj so pojasnili, da bodo s prizidavo in rekonstrukcijo izboljšali kakovost bivanja za učence in zaposlene v skladu z veljavnimi zakonskimi normativi in standardi.

Če bo izvedba postopka javnega naročila projektiranja potekala tekoče, bo mestna občina v naslednjem mesecu podpisala pogodbo z izbranim projektantom. Po predvidenem terminskem načrtu, ki je del javnega naročila, predvidevajo pridobitev gradbenega dovoljenja aprila 2018. Če bodo zagotovljena sredstva v proračunu 2018, bo začetek gradnje julija 2018. V proračunu 2017 so na mestni občini zagotovili sredstva v višini 50 tisoč evrov. Ta sredstva pa so namenjena zgolj za pripravo projektne dokumentacije, sredstva za obnovo bo treba zagotoviti v enem izmed naslednjih proračunov.

Ko še sporočajo z mestne občine, je glavni namen investicije v prizidavo in rekonstrukcijo OŠ Mladika potreba šole po novi ustrezni jedilnici.

Investicija pa bo zajemala:
- pridobitev nove večje jedilnice z opremo, ki bo omogočala malico v dveh skupinah in se bo lahko uporabljala tudi kot večnamenski prostor,
- delilno linijo v jedilnici,
- pridobitev novih prostorov za hišnika,
- ureditev nove kuhinje z opremo,
- ureditev pralnice,
- ureditev garderobnih prostorov za kuhinjsko in tehnično osebje,
- ureditev centralnih garderob za 8 oddelkov za učence od 1. do 4. razreda,
- ureditev sanitarij in tuša za kuhinjsko osebje,
- ureditev mini delavnice za hišnika in obstoječo peč za glino z ustrezno električno napeljavo in priključki,
- sanacijo strojnih inštalacij: kanalizacije in vodovoda
- energetsko obnovo stavbe – ovoja: fasada po potrebi, izolacija podstrešja, menjava starih oken (33 klasičnih + 15 strešnih),
- energetsko sanacijo stavbe – ogrevanje: izbira optimalnega sistema ogrevanja, ločitev sistema ogrevanja na vsaj tri veje zaradi ločene regulacije (telovadnico z garderobami, mansardo, ostalo šolo), namestitev termostatskih radiatorskih ventilov in hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema, vgradnja energetsko učinkovite razsvetljave in ureditev prezračevanja in/ali hlajenja mansarde z rekuperacijo odpadne toplote.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice