Foto Špela Težak
Včeraj dopoldne je Gasilska zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ptuj sklicala tiskovno konferenco, kjer so predstavili program XVII. Kongresa Gasilske zveze Slovenije, ki bo čez vikend potekal na Ptuju.

Janko Cerkvenik, v. d. predsednika Gasilske zveze Slovenije, Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Miran Senčar, župan MO Ptuj, in Marjan Meglič, predsednik Območne GZ Ptuj so ob tej priložnosti novinarjem podrobneje predstavili priprave na največji gasilski dogodek v letu, dogajanje na Kongresu in spremljevalni program, ki se ga bomo lahko udeležili domačini ter obiskovalci od blizu in daleč.

Izstopajoč dogodek na ulicah Ptuja bo zagotovo zaključna parada z mimohodom udeležencev kongresa, ki se bo na Ptuju odvila prvič. Prične se ob 16. uri in poteka po ulicah starega mestnega jedra, v smeri mestnega stadiona, kjer nas čaka prava gasilska veselica.

Likovni natečaj za šole in vrtce

Po predstavitvi kongresa, je delegacija odprla razstavo likovnih izdelkov najmlajših ustvarjalcev iz vrtcev in osnovnih šol. V Galeriji Magistrat v Mestni hiši Ptuj sta navzoče nagovorila Janko Cerkvenik, v. d. predsednika GZS, in Hilda Bedrač, predsednica ocenjevalne skupine likovnih del, na harmoniko pa je zaigral Jure Glažar, učenec 6. razreda OŠ Hajdina.

Gasilska zveza Slovenije in Območna gasilska zveza Ptuj sta pred XVII. Kongresom Gasilske zveze Slovenije, ki bo potekal 18. in 19. maja na Ptuju, razpisali likovni natečaj na temo »Gasilci«. Na likovni natečaj so se odzvali Vrtec Ptuj z enotami in vrtec Najdihojca pri OŠ Hajdina, Osnovne šole Hajdina, Cirkulane-Zavrč, Olga Meglič Ptuj, Ljudski vrt Ptuj, Mladika Ptuj in Breg-Ptuj. Skupaj je bilo poslanih 69 likovnih del, pretežno risb in slik v različnih tehnikah.

Praktične nagrade avtorjem najboljših risb so podelili Janko Cerkvenik in Franci Petek, v. d. predsednika in poveljnik Gasilske zveze Slovenije, ter Marjan Meglič, predsednik Območne GZ Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice