V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 27. marca, opravili 3461 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 640 novih okužb, gre za 18,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 6580 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 201.011. Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1253 okužb ob opravljenih 6767 PCR testih, šlo je za 18,5-odstotni delež. 

V bolnišnicah 499 covid bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 3941.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 499 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 105 pacientov na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili 29 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

S pomočjo Covid-19 Sledilnika smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb in kakšno je epidemiološko stanje v regiji. 

V Podravju 114 novih okužb

Po okužbah v Podravju močno prednjači Maribor, kjer so odkrili 46 novih okužb. Sledita občini Hoče - Slivnica z 11 okužbami in Duplek z devetimi.

Po šest okužb so zabeležili v občinah Slovenska Bistrica, Ormož in Selnica ob Dravi, po pet pa v občinah Rače - Fram in Ptuj. Po štiri okužbe so zabeležili v občini Šentilj in Poljčane, le dve okužbi pa v občini Pesnica.

Le po eno okužbo so zabeležili v občinah Ruše, Miklavž na Dravskem polju, Kidričevo, Hajdina, Gorišnica, Juršinci, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Makole, Lovrenc na Pohorju in Žetale.

Nobene okužbe niso zabeležili v občinah Lenart, Markovci, Videm, Oplotnica, Podlehnik, Cerkvenjak, Destrnik, Benedikt, Trnovska vas, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Kungota, Dornava, Starše, Majšperk, Središče ob Dravi, Cirkulane, Sveta Ana, Zavrč in Sveti Jurij v Slovenskih gorica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice