Vstopna točka bo delovala ob mariborskem Mercator centru Tabor.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je na lokaciji med Mercator centrom Tabor in Cesto proletarskih brigad 21 namestil štiri bivalnike in tam odprl vstopno točko za obravnavo in odvzem brisov pri bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom

Lokacija je bila izbrana kot najbolj ustrezna, saj se ob njej nahaja enota nujne medicinske pomoči (NMP) zdravstvenega doma. Na tej enoti deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo potreben kader za delovanje vstopne točke in logistika vozil enote NMP, za morebitne transporte okuženih, so razloge za izbiro lokacije pojasnili v zavodu.

Namestili štiri bivalnike

Zdravstveni doma mora na vstopni točki zagotoviti infrastrukturo in osebje, ki bo odvzelo bris osebam, pri katerih bo jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom. Na navedeni lokaciji so že namestili štiri bivalnike, v katerih bodo obravnavali in oskrbovali bolnike, poroča STA

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je za vstopno točko imenovalo ministrstvo za zdravje.

Točka je namenjena bolnikom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta, Slovenske Bistrice, Ptuja in Ormoža.

Ob sumu okužbe ostanite doma in pokličite zdravnika

Kot poudarjajo v zavodu, naj bolnik, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila. V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno NMP na številko 02 333 18 09.

Vstopna točka bo sicer delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi oziroma ko morebitno število bolnikov preseže kapacitete vstopnega mesta, torej ko izbruh doseže stopnjo epidemije.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

mislimmmm (nepreverjen)

aja? s Ptuja do Maribora morajo potovati? lahko po stari cesti?

Haja (nepreverjen)

Ne, z avtobusom!

Starejše novice