Delo v vseh oddelkih od prvega do petega razreda poteka od danes na daljavo.

Na Osnovni šoli Puconci je prišlo do več okužb med zaposlenimi pa tudi med učenci, zato so z današnjim dnem zaprli šolo in organizirali izobraževanje na daljavo za vse učence. Kot so zapisali, so na šoli delali vse, da bi preprečili stanje, s katerim se zdaj soočajo. 

»Žal, je virus izredno razširjen in v tej situaciji je edino, kar nam še preostane, da zapremo šolo,« je zapisal kolektiv Osnoven šole Puconci.

Ob tem se zavedajo, da bodo nekateri starši zaradi te nenadne odločitve imeli težave z varstvom, zato so ponudili organizacijo varstva za učence na posamezni lokaciji.

»Prihodnji teden so počitnice, ki upam, da bodo prinesle kanček optimizma v naše delo,« je še zapisal ravnatelj Štefan Harkai

Obenem je župan občine Puconci Ludvik Novak izdal odredbo, da se zaradi širjenja okužb med zaposlenimi in učenci Osnovne šole Puconci in zaradi varovanja njihovih življenj in zdravja ter preprečitve neobvladljivega širjenja okužb znotraj občine začasno omeji vstop in gibanje na območjih in v prostorih Osnovne šole Puconci, tako na centralni šoli kot na obeh podružnicah. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice