Foto: Facebook Občina Markovci
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Ureditev OC – IV. faza«.

Za 600 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala občina Markovci v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 259 tisoč evrov.

V okviru projekta bo občina Markovci zgradila infrastrukturo v obstoječi obrtni coni Novi Jork v novem, razširjenem delu. Natančneje, uredila bo kanalizacijsko in vodovodno omrežje ter kanalizirala telekomunikacije in razvod za nizko napetostno omrežje.

Uredila bo tudi padavinske vode na javnih površinah, ceste in razsvetljavo. S tem bo zagotovila prostorske pogoje za gospodarsko dejavnost in vzpostavitev primerne razvojne infrastrukture, ki bo omogočala pospešen in kakovosten gospodarski in socialni razvoj v občini.

Občina bo z izvedbo naložbe omogočila pospeševanje in razvoj podjetništva, ustanavljanje novih malih in srednje velikih podjetij ter nova delovna mesta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice