Fotografija je simbolična
V Turnišču je bil na delu zlonamernež, ki je iz neznanega razloga ustrelil mačka.

Človeška krutost očitno ne pozna meja, saj se tudi v Pomurju na vsake toliko časa ponovi zgodba o krutem znašanju nad nedolžnimi živalmi. Zadnji tak primer izhaja iz Turnišča, kjer je neznanec v zadnjem obdobju večkrat streljal na mačko, ki je bila v lastništvu domačinke G.M. in s svojim tretjim strelom tudi povzročil prezgodnjo smrt ubogega mucka. 

Kot pravi lastnica neusmiljeno pokončanega mačka, ki je slišal na ime Franček, si ga je očitno nekdo namerno izbral za tarčo, ampak si sama ne predstavlja, kdo bi bil sposoben takega dejanja. 

"Vem, da je to za nekoga samo le en maček, ampak niti en maček si ni zaslužil takšne smrti,", poudarja lastnica in dodaja, da krutega dejanja niso prijavili policiji, saj ne sumijo nikogar, poleg tega pa je po njenem mnenju težko izslediti zračno puško, ki je bila uporabljena pri uboju njenega mucka.

Je potrebno mačko ustreliti, če ti ni pri srcu?

Lastnica se ne želi izpostavljati, saj se boji povračilnih dejanj storilca, ampak se je odločila, da zgodbo deli z nami, ker noče, da se kaj takšnega ponovi. Franček bi bil avgusta star tri leta, v njihovem domu pa si poleg njegove mame, prostor delita še dva mucka. 

"Franček je bil umirjen in lenoben mucek, ki je cele dneve prespal v hiši. Vem, da vsi ne marajo mačk, ampak jo je možno tudi kako drugače odgnati z dvorišča brez, da bi jo ustrelil," zaključuje sogovornica.

 

Komentarji (3)

klemen (ni preverjeno)

tak kot je gospa rekla za njo je bil sreča, za nekoga pa fetiš igračka, res hvala lepa da si takemu lepemu muceku vzel življenje, kaj ti je nardil maček da si ga mogo ubit? res si gamad človeška trakulja, upam da se cvreš v karmi in v nasldenjem zivljenju

Karl Marx (ni preverjeno)

tito je tudi rad streljal mačke
Jovanka pa je iz njih obaro kuhala

otto survival (ni preverjeno)

cepec, migrante raje streljaj, aja smilijo se ti prekleti bebavec! To je verjetno kak prizadet vaški pijanček, ki ga nobena baba ne mara, živi pri mami in se umiva samo v nedeljo in je še pri 50-tih nedolžen!

Starejše novice