Foto: Mankica Kranjec, arhiv Zavoda za turizem Ptuj
Zavod za turizem Ptuj je z izidom Kulinaričnega vodnika po Ptuju ponudil še en razlog več za obisk najstarejšega slovenskega mesta, so prepričani, saj se bo poletnemu festivalskemu dogajanju, ki ga napaja umetniška ustvarjalnost, pridružila kulinarika.

Katja Ertl, področna svetovalka na Zavodu za turizem Ptuj, pojasnjuje, da bo častni uvod v kulinarično dogajanje to soboto pripadal Salonu Sauvignon, ki bo v slikovitem Dominikanskem samostanu združil ljubitelje vina in umetnosti ter jim na pokušnjo ponudil več kot sto sauvignonov iz Slovenije in sveta.

»Za štajersko kulinariko s svetovljanskim pridihom bodo poskrbele ptujske gostilne in restavracije. V okviru Tedna sauvignonov pa bodo med 16. in 22. aprilom ponudbo sauvignonov okrepile tudi ptujske gostilne, restavracije, vinoteke in kavarne,« je razložila Ertlova.

Dodaja še, da da vrhunsko vino in pristna kulinarika že danes predstavljata pomemben del ptujske turistične ponudbe, njun pomen pa želijo s festivalskim dogajanjem samo še okrepiti.

Aromatične vonjave iz vseh koncev sveta bo na Ptuj pripeljala kulinarična karavana Odprte kuhne

»Po lanski zares odlični obiskanosti Odprte kuhne na Ptuju, nam je organizatorje uspelo prepričati, da se vrnejo v naše mesto. In to kar trikrat, v maju, juliju ter septembru,« je povedala namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj Monika Klinc.

V maju bodo tri dneve pristne kulinarike ponudile Dobrote slovenskih kmetij

Tri dni pristne kulinarike bodo v maju ponudile Dobrote slovenskih kmetij. V Minoritskem samostanu bo mogoče okušati najboljše izdelke pridelovalcev iz vse Slovenije, saj se bodo s pestro ponudbo gibanic med 14. in 20. majem pristni kulinarični ponudbi v okviru Tedna gibanic priključile še ptujske gostilne in restavracije.

Za sproščeno gurmansko druženje na dvorišču Fürstove hiše bo v petih ponovitvah poskrbela Kuhna na dvorišču, medtem ko bo v Kavarni Bodi, enem najbolj unikatnih ptujskih lokalov, v juniju strast do piva in hrane povezal Festival kulture in kulinarike Pir´n´gril. Jesensko kulinarično ponudbo bo obogatil festival kave in kavarniške kulture Ptujske zgodbe o kavi, ki se poklanja bogati ptujski kavarniški tradiciji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice