Fotografija je simbolična.
Boste letos Miklavžu pomagali obdariti otroke iz socialno šibkejših družin?

Akcija Miklavž letos poteka že drugič, saj je bil lani odziv na zbiranje sladkarij odličen. Tako lahko prav vsak prispeva za sladke pakete, ki jih bodo prejeli otroci iz revnejših družin. 

»Lansko leto smo zato na različnih lokacijah na Ptuju zbirali bonbone, čokolado in smokije iz katerih smo sestavili malo več kot 500 paketov. Predali smo jih Centru za socialno delo Ptuj, ki jih je nato razdelil med otroke,« je o lanski akciji povedala vodja Nataša Kolbl. 

Do srede, 2. decembra 2020, na Ptuju v akciji Miklavž zbirajo sladkarije za otroke iz socialno šibkejših družin. V košarice lahko oddate 100 gramov bonbonov, 100 gramov čokolade ali paket smokijev.

Zbirni mesti sta blagajna Javnih služb Ptuj na Ulici Heroja Lacka 1 in Ptujski škrnicl na Volkmerjevi cesti 25.

Na Mestni občini Ptuj so napovedali: »Akciji se pridružujemo tudi na Mestni občini Ptuj. Poleg paketov, ki jih bo občinski Božiček dostavil starejšim in otrokom, bomo vse, kar bo zbranega v akciji, podvojili.«

Pomagate pa lahko tudi z nakupom zgoščenke, na kateri je Miklavževa zgodba. Pobudnica akcije Nataša Kolbl je k sodelovanju povabila brata Malek iz Društva Eleja, skupaj pa so posneli to zgoščenko, ki jo lahko, od 23. novembra, kupite v Ptujskem škrniclu. 

Z zbranim denarjem od zgoščenk bodo kupili sladka presenečenja za pakete, ki jih bo Center za socialno delo Ptuj podaril v prave ročice. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice