Foto: Facebook profil Gostilna Rozika
Le redko se zgodi, da politika posega v lokalno gurmansko sceno, a nedavni obisk ministra Zdravka Počivalška v prleški gostilni je populariziral prav poseben sendvič.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je 5. februarja obiskal Prlekijo, saj se je srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja Terezijo Štefančič in županom Danijelom Vrbnjakom

Svoj obisk je nadaljeval v gostišču Taverna v Ivanjkovcih, kjer se je srečal s funkcionarji, podjetniki in člani stranke SMC. Kar pa je ob spornem obisku gostilne poželo največ pozornosti, pa je izjava, da so pili le vodo in jedli le prleške sendviče

Le kaj so prleški sendviči, se sprašujete?

Mnogi so za tako imenovane prleške sendviče slišali prvič, a dileme o sestavinah več ni, saj ji je v duhu šaljivega pusta začela ponujati tudi ptujska gostilna. 

Gostilna Rozika na Ptuju tako le danes, na še zadnji dan pusta ponuja prleške sendviče. Aleš Vilčnik, lastnik gostilne je za Ptujinfo razkril sestavine te nove specialitete. 

V prleškem sendviču, ki ga ponuja Rozika, je domači črni kruh, zaseka, tünka, domača salama z bučnimi semeni in kisla kumarica. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Brez kosila (nepreverjen)

bild de/video/clip/news-ausland/jaeger-wird-zur-beute-leopard-will-kalb-reissen-bueffel-wehren-ihn-ab-75370516

Starejše novice