Na Mestni občini Ptuj so letos zagotovili sredstva za pripravo dokumentacije in pričetek izvedbe energetske sanacije objekta Osnovne šole Mladika.

Predmet naročila obsega energetsko sanacijo stavbe; prenovo sanitarij v pritličju, prvem in drugem nadstropju ter delno v mansardi; delno zunanjo ureditev oziroma izvedbo fekalne kanalizacije.

Energetska prenova obsega osem investicijskih ukrepov: izolacijo strehe in podstrešja, stavbno pohištvo, rekuperacijo oziroma prezračevanje, toplovod, toplotno črpalko, vgradnjo termostatskih ventilov, energetski monitoring in razsvetljavo šole.

»Projekt obsega izvedbo novega sistema ogrevanja, sanacijo vodovoda in kanalizacije, kar pomeni obnovo vseh sanitarij – na delu, kjer je telovadnica, do konca od zgoraj navzdol, na delu, kjer je kuhinja, pa smiselno le do prvega nadstropja in v pritličju le v obsegu, ki ne pomeni dodatnih posegov ob gradnji jedilnice in kuhinje, izvedbo toplotne izolacije proti ostrešju in prezračevanje mansarde,« so razložili na Mestni občini Ptuj.

Vrednost projekta je ocenjena na okoli 760.000 evrov z DDV. Projekt je v fazi postopka javnega naročila gradnje in pridobitve sklepa o financiranju na podlagi prijave na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin.

Pričetek del je predviden še v tem letu, zaključek pa v letu 2020.

Leta 1902 so Ptujčani novo šolsko stavbo, zgrajeno v secesijskem slogu, poimenovali kar »Lepotica ob Dravi«.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Spet nepotrebne (nepreverjen)

sanacije ki praznijo drzavno blagajno

Starejše novice