Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec je bogatejše za novo gasilsko vozilo. Svečano predajo so opravili na 21. Dnevu gasilcev GZ Videm.

Prireditev ob 21. Dnevu gasilcev GZ Videm, ki je bila minulo soboto v Zg. Leskovcu, se je začela z gasilsko parado, ki jo je vodil poveljnik GZ Videm Roman Cafuta.

Gasilska zveza Videm združuje gasilce občin Videm, Podlehnik in Žetale. Prireditve so se med drugimi udeležili Zvonko Glažar, podpoveljnik GZ Slovenije, mag. Janez Merc, član UO GZS in predsednik GZ Videm, slavnostni govornik na prireditvi župan občine Videm Friderik Bračič ter poslanka DZ RS Suzana Lep Šimenko.

Gasilsko vozilo Landrover Defender

Od vozil, ki jih imajo v GZ Videm so predstavili Gasilsko vozilo za gozdne pošare PGD Podlehnik, vozila za prevoz moštva ter vozila namenjena gašenju požarov, ki so opremljena z vodo (1600 do 3000 litrov) in drugo opremo za gašenje in reševanje.

Na prazniku gasilcev GZ Videm so PGD Leskovec predali novo gasilsko vozilo GVGP-1, z nadgradnjo, v kateri je rezervoar za 500 l vode, cev za visoki tlak in oprema za gašenje. Po stari gasilski navadi so najprej opravili simbolično predajo ključev novega avtomobila, te je predsedniku PGD Leskovec Petru Jagarincu predal župan občine Videm Friderik Bračič. Ta pa jih je predal predal voznikoma in skrbnikoma vozila Timu Kmetcu in Davorinu Potočniku. Slovesen blagoslov je opravil pater Janez Ferlež.

Na slovesnosti so tudi podelili najvišja državna gasilska odlikovanja , priznanja GZ Videm, zahvale PGD Leskovec in posebne zahvale botrom novega vozila, ki so denarno podprli nakup tako pomembne pridobitve za društvo, kraj in občino.

Na mladih svet stoji

Letos mineva 89 let od ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec, ki ima v svoji društveni kroniki zapisane pomembnejše mejnike, ki so zaznamovali delovanje društva in njenih članov skozi zgodovino. V tem dolgem obdobju je bil narejen izjemen napredek, generacije gasilcev pa so zaslužne, da ima danes PGD Leskovec lepo urejen gasilski dom, sodobno tehniko in kar je najpomembnejše – ima podmladek in mlado generacijo, ki je voljna delati in iskati vedno nove in nove izzive. Delovanje mladih v gasilskih društvih je pomembno za zagotavljanje potrebnega kadra za prihodnost društev, hkrati pa za mlade pomeni tudi aktivno preživljanje prostega časa.

Mateja Tomašič

Avtor fotografij: Jure Frelih

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice