Organizatorji letalskega dogodka Aeros 2019 so sporočili, da zaradi slabega vremena, ki je bil ves teden in bo tudi v nedeljo, prestavljajo vso dogajanje v konec avgusta.

Kot so še povedali vreme ni pomembno le na dan dogodka, ampak tudi pred tem, predvsem za zagotovitev ustrezno velikih in za dogodek urejenih ter pripravljenih površin za parkiranje (travniki in njive v izmeri približno 10 hektarjev).

Dogodek pokvarilo slabo vreme

»Ker v Sloveniji nimamo veliko atraktivnih letal (tudi zaradi tega, ker ni veliko letalskih dogodkov), je pomembno zagotoviti ustrezen prihod in hranjenje atraktivnih in zgodovinskih letal ter nastopajočih pilotov iz tujine. Le ti potrebujejo ustrezne meteorološke pogoje za prihod in hranjenje svojih 'ptic',« še dodajajo organizatorji. 

V nedeljo, 19. maja, so nad Mariborom napovedane plohe, temperature pa ne bodo presegle 21 stopinj Celzija. Še slabša vremenska situacija bo na zahodu, od koder naj bi iz Italije prispelo približno 15 letal, slabo vreme pa bo spremljalo tudi zahodni del

»Ko združimo vse skupaj, ocenjujemo, da ni zadovoljivih pogojev, da bi izpeljali atraktivno in zanimivo letalsko prireditev na katero bi z veseljem in brez oklevanja prišla obilica letalskih navdušencev in mladih družin z otroci,« so še pojasnili za Mariborinfo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice