V sredo, 27. septembra 2017, bo ob svetovnem dnevu turizma in zaključku uspešne turistične sezone pestro dogajanje.

Program, ki bo na Slovenskem trgu povezal ptujske turistične ponudnike in prebivalce mesta, skupaj pripravljajo Turistično društvo Ptuj, Mestna občina Ptuj in Zavod za turizem Ptuj.

V družbi znanih ptujskih obrazov bo pod sloganom »Ptuj smo ljudje« potekala predstavitev kampanje za oživitev starega mestnega jedra #Pridi v mesto. Posebna pozornost bo namenjena praznovanju desete obletnice ptujskega Grand Hotela Primus in stoti obletnici najstarejšega slovenskega vina – Zlate trte, ki jo hrani Ptujska klet.

V Turističnem društvu Ptuj se bodo s podelitvijo priznanj zahvalili vsem, ki skrbijo za urejenost mesta. V okviru projekta ozelenitve pa bodo prebivalcem mesta podeljena drevesa s Slovenskega trga. Prijetno družabno popoldne bo popestril koncert Pihalnega orkestra Ptuj, nastop otrok iz vrtca Ptuj in brezplačen voden ogled mesta s postankom pri Ptujski kleti in zaključkom v mestnem kinu z ogledom arhivskih posnetkov Ptuja.

Statistični podatki o številu obiskovalcev in prenočitvah kažejo, da bo letošnja turistična sezona za Ptuj še uspešnejša kot preteklo leto. Destinacijo je v juniju obiskalo kar 30 odstotkov več obiskovalcev kot lani. Tudi število prenočitev se je v poletnih mesecih v povprečju povečalo za več kot 10 odstotkov. Z aktivno promocijo na domačem in tujih trgih destinacija po besedah direktorice Zavoda za turizem Ptuj Katje Gönc znova dobiva svoje mesto na slovenskem in evropskem turističnem zemljevidu.

»V letošnjem letu je bil Ptuj izbran med ikone slovenskega turizma, kurentovanje pa je bilo prepoznano kot eden od najpomembnejših slovenskih festivalov. Kurent in kurentovanje bosta tako osrednja simbola nacionalne turistične kampanje, kar je izjemna priložnost za promocijo Ptuja. Zadnji uspeh v tem letu pa je zagotovo naziv evropske destinacije odličnosti – finalistka na področju kulturnega turizma,« pravi Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

»Svetovni dan turizma je odlična priložnost, da vsako leto znova opozorimo na velik pomen turizma pri razvoju družbe ter na kaj moramo biti pozorni, da se bodo turisti pri nas dobro počutili. Turizem namreč temelji na urejenem okolju, prijaznih ljudeh in pristni domači ponudbi. Ptuj kot turistična destinacija ima velik zgodovinsko kulturni potencial, naravne danosti in ustvarjalne ljudi, ki v turistični ponudbi vidijo razvojno priložnost,« pa pojasnjuje Peter Pribožič, predsednik Turističnega društva Ptuj.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice