Slika je simbolična.
Ljudska univerza Ptuj je vodilni partner v mednarodnem projektu, ki je namenjen nezaposlenim mladim. Na Norveškem so usposobili že šestdeset svetovalcev, nekateri so tudi iz Slovenije.

Z letom 2021 na Ljudski univerzi Ptuj vstopajo v sklepni del izvedbe mednarodnega projekta, ki je namenjen mladim med osemnajst in trideset let, ki niso zaposleni in obenem niso vključeni v izobraževanje. 

Projekt je financiran s strani Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma Islandije ter Lihtenštajna. V projektu Ljudska univerza Ptuj nastopa kot vodilni partner, sodelujejo pa še partnerji iz Španije, Norveške, Madžarske in Romunije. 

Na Norveškem so tako v okviru projekta usposobili že šestdeset svetovalcev, ki bodo mladim svetovali po metodi individualne pomoči ob zaposlovanju. 

»Vodilo omenjene metode je, da je prav vsak posameznik, ki želi delati, primeren za delo, vendar mu je to zaradi spleta okoliščin na tak ali drugačen način onemogočeno: bodisi zaradi lastne nezmožnosti, bodisi zaradi širših družbenih dejavnikov,« povejo na Ljudski univerzi Ptuj.

Razvili tudi spletno aplikacijo

Ljudska univerza Ptuj je s partnerji razvila tudi spletno aplikacijo, ki kot spletni dnevnik služi svetovalcu kot digitalni zapis dnevnika posameznika, ki je na poti do zaposlitve. 

Ta aplikacija, po besedah Ljudske univerze Ptuj, omogoča vpogled v informacije, kot so osebni podatki ter drugih pomembnih informacij, ki svetovalcu omogočajo celostno obravnavo. 

Trenutno je v svetovanje vključenih več kot 450 mladih iz Slovenije, Madžarske in Romunije, med njimi pa jih je že polovica dosegla zadani cilj, ki je zaposlitev ali vključitev v izobraževanje. 

»Do konca trajanja projekta si bomo prizadevali, da bomo do enakega cilja pomagali najmanj 600 mladim iz že omenjenih držav,« še dodajajo na Ljudski univerzi Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice