Uspešno se je zaključil že 10. mednarodni glasbeni festival Arsana, ki je gostil zanimive goste.

Zadnji festivalski dan mednarodnega glasbenega festivala Arsana, ki velja za največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju, se je začel v znamenju otroškega festivala.

Na dvorišču knjižnice Ivana Potrča sta vrhunska glasbenika Janez Dovč in Gregor Volk, ki ju poznamo kot solista in člana zasedb -Katalena, Jararaja, Kisha, Terrafolk in sta na povsem svojstven način predstavljala teme iz bogate zakladnice ljudske glasbe s poudarkom na slovenskem ljudskem izročilu.

Artisti so v svoje vragolije vključili tudi otroke

Tudi nadaljevanje je bilo zelo pestro. V Domu kulture Muzikafe je ZUM KREATIVA pripravil artistično predstavo Cirkus za otroke.

Artisti so obiskovalcem skozi zgodbo na komičen način pokazali, kaj vse počnejo in so zato v svoje vragolije vključili tudi otroke. Otroci so bili deležni čisto pravega cirkusa, saj je predstava vsebovala akrobatiko, žongliranje, vožnjo z monokolesom, hojo po vrvi, ples in petje.

Združevanje oziroma sodelovanje različnih ustvarjalcev, likovnih tehnik in deljenje idej

Nekoliko starejši so si lahko v hotelu Mitra ogledali likovno razstavo z naslovom Dialog. Po izredno uspešnih lanskih dveh likovnih razstavah je Fenos Aleksander (frizer-umetnik) letos ponovno presenetil. Z modno oblikovalko Sabino Hameršak je prepletal likovno delo na platnu z materiali iz njenega Modnega ateljeja in šivanjem, ki so značilni samo zanjo, z grafičnima oblikovalcema Dejanom Miletičem in Srečkom Molkom pa je združeval grafične pristope na papirju s fluidno risbo oziroma povezoval oblikovanje lesa z oljno risbo.

Z akademsko slikarko Tjašo Tio Cusch se je izražal skozi skupne simbolike na oljni sliki, z risarjem Jernejem Gojkovičem je risbo spesnil s svojimi ljubimi grafiti spreji, z Albinom Bezjakom, fotografom in umetnikom, je fotografijo začinil z digitalno risbo.

S tetoverjem Alešem Lubecem je naredil skupni tattoo na rokah iste osebe in na koncu s hčero Darmo Fenos, sicer osnovnošolko, iskal, kar imata likovno skupnega. Razstava je v osnovi izstopala po svojem združevanju oziroma sodelovanju različnih ustvarjalcev, likovnih tehnik in deljenju idej, obenem pa je dala Fenosu enkratno priložnost izraziti svojo kreativno dušo z izbranimi.

Za konec še Magnifico

V domu kulture Muzikafe so se v večernih urah vrhunski glasbeniki predstavili še slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, na dvorišču minoritskega samostana pa je za zaključek 10. festivala Arsana nastopil glasbenik Magnifico.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice