Otroci v prostorih ptujskega CID-a ustvarjali na triurni lego delavnici robotike

Le malo otrok ne mara lego kock. Danes so se lahko vsi mali ustvarjalci, ki iz te priljubljene igrače radi izdelujejo različne robote, udeležili delavnice, ki je igro z lego kockami nadgradila v učni pripomoček.

Mali ustvarjalci tokrat na Ptuju

Danes so otroci v prostorih ptujskega CID-a ustvarjali na triurni lego delavnici robotike za otroke, ki jo je že drugo leto zapored vodil Jure Pikl iz Malih ustvarjalcev. Delavnico so trije mentorji prilagodili glede na predhodne prijave, v katerih so morali otroci navesti svoje znanje.

Kot pravi Jure, je odziv otrok zelo velik in ker omogočajo tudi nadaljevalne tečaje, je kar nekaj povratnikov.

Tečaji

Tako se je njihove delavnice robotike danes udeležilo 14 robopionirčkov. To je začetni tečaj za otroke, stare od 6 do 11 let. Otroci so se učili predvsem osnov programiranja in malo robotike, zato so vaje temeljile pretežno na sestavljanju, medtem ko je bil programski del na osnovni težavnostni stopnji.

Na nadaljevalnem tečaju, za otroke od 6 do 11 let, je domišljijo z lego kockami spodbujal en robolešnik. Tečaj je bil zastavljen tako, da je mladi ustvarjalec predvsem nadgradil znanje programiranja in sestavljal zahtevnejše robote, s pripravljenimi vajami pa se je spoprijel s težavnejšimi konstrukcijskimi težavami in zahtevnejšimi programskimi algoritmi.

V najzahtevnejšem tečaju, ki je primeren za otroke od 10 let, pa sta svoje robote sestavljala dva robomojstra. To je najzahtevnejši nivo robotike Malih ustvarjalcev. Robomojstra sta se danes bolj ali manj samostojno spoprijela s težavami in preprekami, ki jih je določil mentor. Pripravljene naloge sta morala opraviti brez pomoči in navodil. Pri svojem ustvarjanju sta uporabljala zahtevnejši komplet kock za sestavo robota in pisala zahtevnejše programske algoritme.

Vsi, ki bi si radi izdelali svoj robot in ste danes zamudili poučno delavnico, lahko z Malimi ustvarjalci ustvarjate na Ptuju tudi naslednji četrtek, 13. 7. 2017, v Mestu zabave.

Mojca Pernat

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice