Slika je simbolična.
V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa, bodo znova izpeljali rekreativno-humanitarno akcijo. Tokrat zbirajo prispevke za mamo samohranilko z dvema otrokoma.

Športno društvo Kobansko Kamnica je skupaj s kamniško Karitas in Zvezo prijateljev mladine Maribor ponovno organizira tradicionalni pohod Na noge! Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam in družinam, ima pa tudi dobrodelno noto. 

Tokrat zbirajo prispevke za mamo samohranilko z dvema otrokoma iz Maribora.

Pohod bo v nedeljo, 9. oktobra, s štartom med 8.30 in 10.00. Kot že vse od leta 2012 naprej bo tudi tokrat izhodišče pohoda pod cerkvijo v Kamnici, cilj pa na približno uro hoda oddaljenem Svetem Urbanu. 

Pohod na Urban za družino v stiski

Zbrana prostovoljna sredstva iz letošnjega jesenskega pohoda bodo namenili mami samohranilki z dvema otrokoma. Kot so zapisali na spletni strani projekta, se je zgodba mame samohranilke začela pravljično. Spoznala je fanta, se zaljubila in zanosila. A ko je fant videl, da ni rodila sina, jo je kmalu zapustil. Z deklico je tako ostala sama.

Čez čas je spoznala novega fanta in rodila fantka. Kot pravi, se je več čas v njuno zvezo vmešavala njegova sestra, ki mu je govorila, kaj ona vse lahko in česa ji ne sme dovoliti. Ker se s tem ni strinjala, je partner postajal vedno bolj nasilen in grob do nje in otrok. 

»Da bi otroka imela vsaj na videz očeta, se je zelo trudila za odnos, prenašala nasilje in nekaj časa tudi njegov alkoholizem,« so zapisali organizatorji: »Zaradi vsega hudega je zapadla v depresijo, se zlomila, pomislila na samomor, šla na zdravljenje in zaradi vsega tega tudi izgubila službo.«

»Od vsega si najbolj želi, da bi otroci lahko zaživeli v miru brez nasilja«

Od partnerja je pobegnila in pri njem pustila vse, kar je imela. Poiskala je skromno stanovanje v starem, vlažnem bloku, kjer sedaj živi z otoki. Zaradi prestane bolezni zaenkrat ne najde službe, tako da je ostala brez prihodkov. 

Želi si, da bi bila zdrava, samostojna in neodvisna. 

»Od vsega si najbolj želi, da bi otroci lahko zaživeli v miru brez nasilja, da bi imeli topel, varen dom,« dodajajo: »Deklica je pridna osnovnošolka, zelo se trudi v šoli, mali sonček pa obiskuje vrtec in pridno raste.« 

Kot so še zapisali, se oba oklepata mame in se zdrzneta ob vsakem šumu, saj je izkušnja nasilja v njiju še vedno živa.

V kolikor ne boste uspeli na pohod, lahko za družino darujete tudi preko sms sporočila ali nakazila na TTR račun. 

  • Darujete lahko tako, da pošljete sms s ključno besedo NOGE5 na 1919 in s tem darujete pet evrov ali
  • z nakazilom na TRR:

Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d.
Referenca, sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE
Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice