Po najnovejših podatkih je v Sloveniji s koronavirusom okuženih 897 ljudi, število smrtnih žrtev je naraslo na 16.

Skupno število hospitaliziranih pacientov zaradi covid-19 v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je 30, od tega je dvanajst pacientov v intenzivni enoti, vseh dvanajst je intubiranih na ventilator.

Trenutno je 68 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Graf stanja covid-19 bolnikov za obdobje od 17. 3. 2020 do 1. 4. 2020 (vir: UKC Maribor).

Obvestilo glede ambulante za ultrazvočni pregled kolkov pri dojenčkih

Do preklica bodo na oddelku za ortopedijo v ambulanti za ultrazvočni pregled kolkov pri dojenčkih izvajali preglede samo v primeru, ko je bilo ob predhodnem ultrazvočnem pregledu v porodnišnici ugotovljeno, da gre za nezrele kolke (ocena po Grafu IIa, IIb) ali patološke kolke (ocena 2c/D, III ali IV).

Preiskavo bodo opravili tudi v primeru, če otrok ni bil rojen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in še nikoli ni opravil ultrazvočne preiskave kolkov. Ultrazvočno presejanje zdravih kolkov (ocena 1a, 1b) do nadaljnjega ne bo izvajano.

Predhodno naročilo na pregled je obvezno in poteka samo preko elektronske pošte [email protected]. Ob naročanju navedite ime in priimek, datum rojstva, oceno stanja kolkov po Grafu in kontaktne podatke, kamor se lahko sporoči datum in ura pregleda. Za pregled je potrebno izstaviti napotnico pod stopnjo nujnosti »zelo hitro«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice