Usoda letošnje Zlate lisice je znana! Tekma za svetovni pokal bo izpeljana v domačem mestu.

Za jubilejno 50. izvedbo tekme za svetovni pokal so bile napovedi več kot obetavne, proga za svetovni pokal in Snežni stadion sta dobro zasnežena. Prejšnje leto je Zlata lisica gostovala v Kranjski Gori, po opravljenih analizah, predvsem tehničnega dela, pa so organizatorji letos našli skupni jezik z upravljavcem smučišča Marpromom, ki je pred letošnjo smučarsko sezono nabavil nov sistem zasneževanja.

Ta novica je razveselila tudi Mednarodno smučarsko zvezo. Proga je tako dobro pripravljena, da je te dni gosti trening slovenske smučarske reprezentante. 

Maribor dobil zeleno luč!

Zeleno luč za izvedbo Zlate lisice je prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Markus Mayr, ki je progo pregledal danes dopoldne: »Zelena luč za končne priprave je prižgana.« 

»Še enkrat smo pokazali, da se znamo ekipno zelo dobro dogovoriti in verjamem, da bomo izpeljali zelo dobro tekmo,« pravi vodja tekmovanja za Zlato lisico Mitja Dragšič.  

Marko Rataj, predstavnik upravljavca smučišča, je izrazil zadovoljstvo ob dobrih snežnih pogojih, ki so posledica novega zasneževalnega sistema. Kot je dejal, so »v relativno mejnih pogojih« uspeli pripraviti dovolj snega, natančneje kar 140 kubičnih metrov snega v 160 urah: »Zelo nas veseli, da lahko organizacijskemu odboru Zlate lisice predamo tak teren, kot ga lahko vidite tukaj.« 

Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate lisice, ki že več kot 30 let zaseda vodilni položaj v organizacijski ekipi, je dodal, da imajo najavljenih že 2000 otrok, ki bodo prišli v petek na tekmo. »Akcija med šolami je stekla in je uspešna,« je poudaril in obenem sporočil, da je prijavljenih že 130 tekmovalk iz 27 držav. 

Ljubitelje smučarije je na pohorske strmine, kjer bo 1. in 2. februarja zavladala ženska karavana alpskih smučark, znova povabil David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava. »Pozivam vse, naj pridejo spodbujat našo Ilko in vse ostale smučarke,« je dejal.

Na Zlati lisici tudi Ilka Štuhec

Nastop najboljše slovenske smučarke na domači tekmi je dolgo visel v zraku, saj je letošnja Zlata lisica na sporedu tik pred začetkom svetovnega prvenstva v švedskem Äreju. A Mariborčanka Ilka Štuhec je včeraj popoldne potrdila, da bo nastopila na domači tekmi za svetovni pokal za Zlato lisico v veleslalomu.

»To je bila velika Ilkina želja, da nastopi na domači tekmi. Kljub temu, da je spored pred svetovnim prvenstvom resnično zahteven za tekmovalke in spremljevalno ekipo, saj je selitev iz kraja v kraj zahteven proces, razdalja med Mariborom in Ärejem pa je precejšnja. A seveda moramo spoštovati Ilkino željo, da nastopi pred domačimi navijači. Zato smo se odločili, tudi po posvetu s trenerjem Grego Koštomajem, da bo Ilka nastopila v petek na veleslalomu za Zlato lisico,« je sporočila Darja Črnko, vodja ekipe Ilke Štuhec.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice