Foto: Jaka Arbutina
Mariborski podžupan Gregor Reichenberg je zaradi vožnje pod vplivom alkohola ponudil odstop s funkcije.

Mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga so policisti ustavili 31. decembra na Meljski cesti v Mariboru in mu odredili test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko mejo 0,24 miligrama.

Policisti so Reichenbergu izdali plačilni nalog za 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk ter mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. 

Reichenberg je za časnik Večer dejal, da obžaluje vožnjo pod vplivom alkohola, mariborskemu županu Saši Arsenoviču pa je ponudil svoj odstop. Po navedbah Večera ni znano, ali bo Arsenovič odstop sprejel.

Decembra odstopil tudi mariborski nadzornik

Reichenberg funkcijo podžupana Mestne občine Maribor za področje arhitekture in prostora nepoklicno opravlja od prve izvolitve Saše Arsenoviča za župana leta 2018. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je decembra odstopil tudi nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor Damijan Škrinjar, ki mu je test alkoholiziranosti po prometni nesreči izmeril 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 

Škrinjar je kmalu po Večerovem razkritju odstopil z vseh nadzorniških funkcij javnega holdinga.

Komentarji (1)

ŽBOGO SAMAR (ni preverjeno)

Jake li finte! To se zmenijo že takoj po inštalaciji na taka delovna mesta. Ponudim ti odstop, ti ga pa ne sprejmeš. In ti nima kaj biti...

Starejše novice