Okužbo s koronavirusom so potrdili pri mariborskem županu, okužil naj bi se v družinskem krogu.

Kot so sporočili iz mariborske občine, je župan Saša Arsenovič danes opravil hitri test na koronavirus, ki je potrdil okužbo. Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče.

Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, od koder vse Mariborčanke in Mariborčane poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov. 

»Sporočam negativno novico, da sem pozitiven na covid. Kljub vsem ukrepom se je zgodilo in to najverjetneje na kosilu v ožjem družinskem krogu. Pozivam vas, da zmanjšate tudi najožje družinske stike, saj se virus širi z neverjetno hitrostjo. Počutim se dobro, sem že doma. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, kar se tiče samoizolacije, karantene in testov vseh, s katerimi sem bil v stiku. Mestna občina bo funkcionirala naprej, z vsemi bom v stiku na daljavo. Gremo novim izzivom naproti, ostanite zdravi,« je povedal župan ob potrditvi, da je pozitiven na koronavirus.

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v direktnem stiku z županom gredo z jutrišnjim dnem prav tako v karanteno na domu. Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. V kolikor bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten in bo prevzel nadomeščanje župana z jutrišnjim dnem, so še sporočili iz kabineta župana.

Mestna občina Maribor bo s ponedeljkom, 19. oktobrom, uvedla tudi delo od doma za nekatere zaposlene z namenom zagotavljanja varnosti zaposlenih, normalnega poslovanja predvsem kritičnih procesov in funkcij in še, da so sodelavci čimbolj ločeni po pisarnah.

Po poročanju STA so v samoizolaciji tudi štirje mariborski poslanci, ki so bili v ponedeljek na delovnem sestanku v stiku z županom Arsenovičem. To so Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice