Nataša Švikart iz Humanitarnega društva Maus je preko socialnega omrežja sporočila, da je 11-letni Marko Aberšek, ki je konec maja v spremstvu mame Jožice odšel na tri operacije nog k dr. Droru Paleyju na Florido v ZDA, že prestal prvo.

»Dobro jutro Slovenija. Operacija je potekala brez težav, 6 ur. Počutim se odlično. Mami me je pospremila do operacijske sobe in počakala, da sem prispel do prebujevalnice,« je povzela njegove besede Markova mama Jožica. 11-letniku iz Maribora so na levi nogi nastavljali tako imenovani kolenski fiksater, da mu bodo lahko vstavili kolenske členke.

Marko z mamo Jožico

Še vedno lahko pomagamo!

Sicer pa lahko Marku in njegovi mami, ki je samohranilka, saj je prav zaradi pomoči sinu pustila službo in prejema socialno podporo, še vedno pomagamo. Strošek operacij in tudi bivanja sicer krije zdravstvena zavarovalnica, a zaželeno je, da imata s seboj dovolj denarja tudi za vse nepredvidene morebitne stroške in posege, ki lahko nastanejo. Torej za stroške, ki jih zavarovalnica ne krije. 

Marku in mami lahko za 8-mesečno bivanje pomagate s poslanim SMS sporočilom Marko5 na 1919, vse do 26. januarja prihodnje leto, ko se vrneta. Prostovoljni prispevki za Marka pa je moč nakazati na račun društva Maus - Društvo Maus, Kacova ulica 1, Maribor (IBAN SI56 6100 0000 7087 846) s pripisom za Marka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice