Utrinek iz Martinovanja 2018 (foto: Facebook profil Mestna občina Ptuj).
Ptuj, znan po najstarejši vinski kleti na Slovenskem, bo letos Martinovanje praznoval nekoliko drugače. Kljub temu pa bodo Ptujčani lahko uživali ob rujni kapljici domačega.

Na Ptuju se je vsako leto na Martinovo odvijalo veliko glasbeno praznovanje, ki pa ga letos ne bo. Vsaj ne v taki obliki, kot smo ga vajeni. 

Letošnje praznovanje praznika, ko se mošt premeni v vino, bo bolj butično. Zavod za turizem Ptuj se bo osredotočal predvsem na vinska doživetja v vinskih kleteh in lokalih po centru mesta. Doživetja se bodo odvijala tudi pri vinarjih in ponudnikih na Mestnem vrhu

Utrinek iz dogajanja v centru mesta na Martinovanju 2019 (foto: Boris B. Voglar).

Martinov vikend bo odlična priložnost za vse gibanja željne, saj načrtujejo pohodniške in kolesarske izlete na Mestni vrh. 

»Organizacija Martinovanja se izvaja na način, da se zadosti vsem priporočilom in ukrepom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, torej s poudarkom na manjših druženjih in predvsem skozi spremljevalni program ter gostinsko ponudbo tekom popoldanskih ur. Seveda pa se je potrebno sproti prilagajati ukrepom, ki se spreminjajo iz tedna v teden,« so o letošnjem Martinovanju sporočili iz Mestne občine Ptuj.

Potekala bo tudi slovesnost inavguracije novega princa karnevala, ki se bo odvijala 11. novembra ob 11.11. Letos bo tudi ta svečanost drugačna kot leta poprej, saj bo v manjšem krogu in v skladu z ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vso dogajanje, ki bo potekalo na Ptuju med praznikom svetega Martina bo objavljeno tudi na strani Ptujinfo pod zavihkom Dogodki. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice