Sebastien Abramov tokrat pred sodišče ni prikorakal v majici za napisom 'kralj' niti v suknjiču in kravati, ampak v beli srajci.

Sebastien Abramov, nekoč z bolj domačim imenom Sebastian Colarič, se je na žalskem okrajnem sodišču znova zagovarjal zaradi suma goljufije na račun staršev njegovega pokojnega dekleta Sare Veber. Gre za posojilo v višini 17.000 evrov, ki ga je na banki dvignila Sarina mama Nada Veber, 30-letnik pa ga po tragični smrti dekleta ni vrnil.

Pred sodnico Abramov v dopolnjenem zagovoru večkrat ponovi, da denarja sam ni potreboval, ker ga je menda imel dovolj. Med pričanjem Sarinih staršev, ki so ga v dvorani zgolj predvajali kot tonski posnetek, Abramov večkrat odkimava in se celo zahahlja. Njegov zagovornik je neposreden.

»Starša si seveda prizadevata, da bi bil Abramov obsojen, dejstvo pa je, da je zelo zelo veliko nekih neskladij v detajlih med njunima izpovedbama, tako da po moje je več kot očitno, da sta to zgodbo napletla sama,« meni Mitja Pavčič, zagovornik Abramova.  

»Laže, kot pes beži,« na drugi strani v pričanju opozarja mama pokojne Sare. Vrnil naj bi le štirikrat po 250 evrov, torej tisočaka. Oče Sare Rudolf Veber doda, da je bil že v začetku skeptičen glede posojila v višini 17.000 evrov, a ga žena ni upoštevala.

Obtoženega je v bran vzela njegova mati Tinka Huskić Colarič. Sara naj bi ji povedala, da bo mamo prosila za najem kredita, ker da mora vrniti kadrovsko štipendijo, da bi se družina Abramova skupaj z njo preselila v Avstralijo. Še pred tem naj bi se mlad par poročil. Da zgodba Abramova vode ne pije povsem, opozori tožilec.

»V spisu so uradni dokumenti oziroma uradni dopis, od podjetja Unior Zreče, v katerem pravijo, da uradno ni bila dolžna vrniti tega denarja,« opozarja Marko Borovnik, okrožni državni tožilec.

Zaslišali so tudi kriminalista, ki je Abramova spoznal ob Sarini smrti. Ta je dejal, da so družini pojasnili, da ima posojilo elemente kaznivega dejanja. Ko je beseda nanesla na sojenje za umor je Abramov ob besedi umor hladnokrvno zarisal navednice v zraku. 

»Na naslednji obravnavi, če bo prišla stečajna upraviteljica, bo sodišče zaključilo obravnavanje in izreklo po mojem prepričanju oprostilno sodbo,« meni Sebastiena Abramova. Tožilstvo je prepričano v nasprotno. »Pričakujem, da se bo potrdilo to, kar mi očitamo obdolžencu že ves postopek, torej da je kriv tega kaznivega dejanja goljufije,« pravi tožilec.
  
Abramovu ob tem grozi še 30 let zapora za domnevni umor Sare iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. V priporu pa je že od marca zaradi obtožb o zavarovalniški goljufiji potem ko si je njegovo zdajšnje dekle Julija Adlešič odrezala roko nad zapestjem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice