V reviji Obrazi 100 je izšla lestvica 100 najvplivnejših Slovencev v letu 2017, med katero se je na 72. mestu znašel tudi Ptujčan Tim Gajser.

Lestvico 100 najvplivnejših Slovencev, ki je izšla v reviji Obrazi 100, je sestavila žirija, v kateri je bilo 14 odgovornih urednikov, avtorjev in direktorjev iz vseh večjih slovenskih medijev. Postopek izbire je bil dvokrožen. Najprej so člani žirije vsak zase imenovali ljudi, ki so po njihovi oceni v lasnkem letu pomembno vplivali na življenje v Sloveniji ali tudi širše. Prispelo je kar 784 nominacij za 394 osebnost. Nato so člani žirije v drugem krogu izmed osebnost, ki so prejele dve nominaciji ali več, s tajnim glasovanjem izbrali 100 najvplivnejših Slovencev v letu 2017.

»Oseba je v letu 2017 ključno oblikovala, tvorila, spreminjala področje, na katerem se profesionalno ali prostovoljno angažira. Na ta način je pomembno vplivala na življenje in delo ljudi, ki so na tem področju aktivni ali od njega odvisni. Oseba daje temu okolju močan pečat in je za to okolje visoko referenčna,« so sporočili iz podjetja Večer revije d.o.o., ki je v solasti Uroša Hakla in izdaja revijo Obrazi.

Kraljujejo športniki

Na lestvici najvplivnejših Slovencev v veliki meri kraljujejo športniki. Po vrsti lovorik, priznanj in športnih presežkov, ki jih krona lansko zlato na Eurobasketu, kjer je postal tudi najkoristnejši igralec tega prvenstva, je Goran Dragić zdaj postal še najvplivnejši Slovenec v letu 2017. Na drugem mestu se je znašel košarkar Luka Dončič, na tretjem Mariborčanka Ilka Štuhec. Na 72. mestu najvplivnejših Slovencev pa je motokrosist Tim Gajser, ki je leta 2016 osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice