Prva bomba se nahaja na lokaciji med trgovskim središčem Europark in UKC Maribor, druga pa na lokaciji ob Plinarniški in Mlinski ulici, ob železniškem nasipu in mostu.

Odstranitev prve bombe bo potekala v četrtek, 31. oktobra, med 8. in 16. uro. Glavne dejavnosti odstranitve se bodo dogajale po 12. uri, ko ne bo možen dostop reševalnih vozil preko urgentnega vhoda, prav tako ne bo dovoljeno gibanje na prostem v radiju 300 metrov od nahajališča bombe.

V primeru območne enote Nujne medicinske pomoči to pomeni, da bo možen dostop do urgentnega centra Univerzitetnega kliničnega centra Maribor samo iz strani glavnega vhoda v Univerzitetni klinični center, saj bodo ostale dovozne ceste zaradi varnosti zaprte.

Opravljali se bodo samo najnujnejši prevozi pacientov, ostali prevozi se bodo opravili po končanih aktivnostih. V tem območju bo evakuirano manjše število ljudi, obstaja pa možnost, da se bo ob evakuaciji invalidov aktivirala tudi enota Zdravstvenega doma Maribor.  

V času med 12. in 16. uro, oziroma do preklica nevarnosti, bo moten tudi dostop do dežurne ambulante v urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kamor se bo omogočil dostop samo pacientom, ki so v ogrožujočem zdravstvenem stanju.

Ekipa, ki bo opravljala nujni transport v Univerzitetnem kliničnem centru, bo to sporočila dispečerju na reševalno postajo (051 394 800), ki bo imel kontakt z ekipo Uprave za zaščito in reševanje, ki bo zaradi varnosti v tem času prekinila z deaktiviranjem bombe.

Druga bomba se nahaja na lokaciji ob Plinarniški in Mlinski ulici, ob železniškem nasipu in mostu. Odstranitev bo potekala v nedeljo, 3. novembra, med 8. in 16. uro. Glavne dejavnosti odstranitve se bodo dogajale po 12. uri, ko ne bo možen dostop reševalnih vozil preko vhoda na Pobreški cesti, prav tako ne bo dovoljeno gibanje na prostem v radiju 600 metrov od nahajališča bombe.

V tem območju bo evakuirano večje število ljudi, tako da obstaja možnost, da se bo ob evakuaciji invalidov aktivirala tudi enota zdravstvenega doma.  

V času med 12. in 16. uro, oziroma do preklica nevarnosti, bo moten tudi dostop do pacientov, ki so v ogrožujočem zdravstvenem stanju. Ekipa, ki bo opravljala nujni transport na lokacijo, ki je v radiu 600 metrov od nahajališča bombe, bo to sporočila dispečerju na reševalno postajo (051 394 800), ki bo imel kontakt z ekipo Uprave za zaščito in reševanje, ki bo zaradi varnosti v tem času prekinila z deaktiviranjem bombe.

Ker se zavod nahaja v pasu, na katerem bo prepovedano gibanje, morajo izvesti organizacijske ukrepe v delovanju dežurnih služb.

V ta namen se bo prestavila dežurna ambulanta za otroke in mladostnike do 19 let iz lokacije Vošnjakove ulice 2 na lokacijo zdravstvene postaje Nova vas, Cesta proletarskih brigad 71, kjer bo delovala po običajnem urniku med 8. in 23. uro.

Prav tako se bo na lokacijo Zdravstvene postaje Nova vas, Cesta proletarskih brigad 71, prestavila tudi zobozdravstvena dežurna služba, ki bo na tej lokaciji delovala med 8. in 13. uro. Lokacija nočne zobozdravstvene dežurne službe ostaja na običajni lokaciji, to je na Ulici Kneza Koclja 10, deluje med 20. in 24. uro.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice