Konjeniški park Starošince (vir: Visit Ravno polje)
Turistična destinacija Visit Ravno polje se širi. Z junijem se občinam Kidričevo, Starše in Miklavž na Dravskem polju pridružujejo še tri občine, in sicer občina Hajdina, Rače - Fram in Videm.

Ena izmed najmlajših turističnih destinacij v Sloveniji Visit Ravno polje nadaljuje uspešno zgodbo povezovanja občin in lokalnih ponudnikov Dravskega polja. 

Štiriinštiridesetim lokalnim ponudnikom iz občin Kidričevo, Starše in Miklavž na Dravskem polju se z junijem pridružuje še 40 ponudnikov iz občin Hajdina, Rače - Fram in Videm.

S tem se povezuje celotno Dravsko polje v mikro destinacijo Visit Ravno polje, ki si na eni strani podaja roko s Halozami, na drugi strani s Pohorjem in leži med dvema vodilnima mestoma, Mariborom in Ptujem.

Mitrej na Spodnji Hajdini (vir: Visit Ravno polje)

Turistična ponudba še bogatejša

Pridružitev treh dodatnih občin bo še dodatno obogatila ponudbo turistične destinacije Visit Ravno polje in ponudila obiskovalcem nova doživetja ter dodatne nastanitvene kapacitete.

»Zelo smo veseli pridružitve novih občin v destinacijo Visit Ravno polje, saj verjamem, da je v povezovanju moč. In to velja še posebej za turizem. Tako lahko ponudimo turistom in obiskovalcem v destinaciji še bolj pestro ponudbo in jih s tem tudi lažje prepričamo, da ostanejo v destinaciji več dni,« je povedala Sonja Breznik, koordinatorka turistične destinacije Visit Ravno polje.

Kaj ponuja destinacija Visit Ravno polje v šestih občinah?

  • Več kot 80 ponudnikov,
  • nastanitvene kapacitete preko 350 ležišč,
  • vinska in kulinarična doživetja,
  • kulturna dediščina,
  • kmetije z dopolnilno dejavnostjo,
  • adrenalinska doživetja,
  • šport in rekreacija,
  • uživanje v naravi,
  • 5-zvezdična doživetja: vinska degustacija v letalu, vožnja z novodobno kočijo 21. stoletja, zlatokopstvo ...
Kmetija Žitnik (vir: Visit Ravno polje)

Prava izbira za vse, ki želijo oddih na podeželju

Destinacija s pestro ponudbo omogoča oddih od mestnega vrveža in številne priložnosti za nova doživetja, šport, rekreacijo, spoznavanje bogate dediščine Ravnega polja ter uživanje v kulinarični, gastronomski in turistični ponudbi podeželja.

Prav tako je destinacija v letošnjem letu pri Slovenski turistični destinaciji  pridobila certifikat 'Green and safe', saj želi turistom ponuditi varen oddih. Razvoj destinacije gre predvsem v smeri zelenega in butičnega turizma s številnimi 5-zvezdičnimi doživetji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice