November je v najstarejšem slovenskem mestu že od nekdaj posvečen žlahtni kapljici in martinovanju kot največjemu prazniku vina.

Zadnji dve leti pa se na pobudo Zavoda za turizem Ptuj bogati ponudbi vrhunskih vin lokalnih vinarjev s posebno jesensko obarvano kulinariko pridružujejo tudi ptujski gostinci.

Deset izbranih ptujskih gostiln in restavracij

V Mesecu ptujske kulinarike se je letos povezalo deset izbranih ptujskih gostiln in restavracij, ki bodo od 2. pa vse do 30. novembra ponujale svojo različico tradicionalnih okusov v posodobljeni različici. V Mesecu ptujske kulinarike tako sodelujejo Gostilna Grabar, Gostilna Ribič, Gostilna Amadeus, Restavracija Grand Hotela Primus, Gostilna Rozika, Restavracija Pomaranča, Gostilna pri Ovinku, Gostišče pri Tonetu Svenšku, Gostilna PP in Restavracija in picerija Amfora.

»Ključni pomen Meseca ptujske kulinarike se skriva v povezovanju kulinarične in vinske ponudbe. Prav kombinacija prvinskih lokalnih okusov prilagojenih današnjemu načinu življenja in vrhunskih domačih vin predstavlja dodano vrednost turistične ponudbe naše destinacije,« meni vodja projekta Meseca ptujske kulinarike in svetovalka na Zavodu za turizem Ptuj Katja Ertl.

Informacije o ponudbi ptujskih gostiln in restavracij lahko najdete na spletnem naslovu.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice