Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook
Včeraj se je Otroški mestni svet Mestne občine Ptuj v sejni sobi ptujske Mestne hiše sestal na peti seji in potrdili novo mini županjo Ptuja.

Ptujski otroški mestni svetniki so obravnavali devet točk dnevnega reda. Beseda je tekla o Konvenciji o otrokovih pravicah, pripravi plesa v Centru interesnih dejavnosti Ptuj, oblikovanju jedilnikov na vseh ptujskih osnovnih šolah, medvrstniškem nasilju, pa tudi o določitvi administratorja za družbena profila Facebook in Instagram na osnovnih šolah.

Dosedanja mini županja Ela Černila iz Osnovne šole Ljudski vrt je naziv simbolično predala novoizvoljeni Sari Desku iz Osnovne šole Olge Meglič.

Svojo prvo sejo je novoizvoljena mini županja vodila skupaj z županjo Mestne občine Ptuj Nuško Gajšek.

Mini podžupanji sta postali Ana Vidovič in Maja Kostanjevec.

Otroški mestni svet so vzpostavili lani

Mestna občina Ptuj je oktobra 2017 prejela naziv Ptuj - otrokom prijazno Unicefovo mesto. V okviru projekta so se na ptujski občini zavezali, da bodo pospešeno razvijali otrokom prijazno mesto ter organizirali akcije in projekte v korist otrok.

»Za cilj smo si zadali, da okrepimo povezanost in sodelovanje med otroki in županjo. V letu 2018 smo vzpostavili Otroški mestni svet Mestne občine Ptuj, ki otrokom omogoča, da aktivno sodelujejo in da lahko javno spregovorijo ter predstavijo svoja mnenja, ideje, dileme o vprašanjih, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas. Z delom želimo nadaljevati tudi v šolskem letu 2019/2020, saj je pravica do participacije ena izmed štirih prednostnih področij, zapisana v Konvenciji o otrokovih pravicah, ki je bila sprejeta 20. novembra 1989. Konvencija, ki je prvi mednarodni pravno zavezujoč dokument o spoštovanju in varovanju otrokovih pravic, letos praznuje 30. rojstni dan,« so sporočili z Mestne občine Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice