Vse kaže, da bodo na Ptuju drsališče tudi letos postavili na dvorišču Minoritskega samostana in ne na mestni tržnici, kot so sprva napovedovali. Preverite, zakaj.

Na Mestni občini Ptuj so pojasnili, da je rok za dokončanje del na mestni tržnici 30. november: »Po končanju del je treba pridobiti še uporabno dovoljenje, pri tem pa ne vemo, kako dolgo bo trajal postopek na upravni enoti.«

Zato bodo drsališče v dogovoru s patri minoriti in Javnimi službami Ptuj postavili na lanski lokaciji, torej na dvorišču Minoritskega samostana.
 

Miklavž bo prinesel 40 dni drsanja

»Drsališče bo predvidoma postavljeno 6. decembra 2019 in bo stalo 40 dni. Veliko bo okoli 200 kvadratnih metrov površine. Glede na to, da se ponudbe še zbirajo, pa še ni mogoče odgovoriti na konkretna vprašanja o tem, kakšno bo,« so razkrili na Mestni občini Ptuj.

V skladu z aneksom k pogodbi naj bi bila prenova ptujske mestne tržnice zaključena do 31. julija, a je trenutno veljaven rok za dokončanje del 30. november. Dela se bodo s tem, se razume, tudi podražila: vrednost investicije bo tako bližje kot petim kar šestim milijonom evrov.

Vse več Ptujčanov hodi drsat v Kidričevo

Ptujsko drsališče se s tistim v Parku pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem ne more kosati. Tam bodo drsalno stezo letos še podaljšali, tako bodo ledne površine skupaj merile kar 600 kvadratnih metrov.

Drsališče v Kidričevem bodo odprli že 25. novembra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice