Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes načelnika Upravne enote Maribor Srečka Đurova obvestil, da ga bo z jutrišnjim dnem razrešil s položaja.

Z ministrstva za javno upravo so sporočili, da bo minister Koritnik z 18. februarjem razrešil Srečka Đurova s funkcije načelnika Upravne enote Maribor. Po poročanju Večera naj bi za vršilko dolžnosti imenovali Danico Jevšovar.

Za odziv smo na Ptujinfo zaprosili Đurova, ki je načelnik Upravne enote Maribor postal s 1. oktobrom 2019. Potrdil nam je, da je danes zjutraj prejel telefonski klic iz strani ministra. Ta ga je obvestil, da mu bo vročena odločba o razrešitvi. 

O razlogih za razrešitev Đurov ni želel govoriti. »Za razlog morate vprašati ministra, če pa vprašate mene, pa so me razrešili zato, ker se nisem uklonil,« je dejal. 

Đurov je že izpraznil pisarno in se poslovil od sodelavcev, »za katere mislim, da so fenomenalna ekipa.«

Dodaja, da odločitve ministra ne bo izpodbijal: »Spoštujem odločitev ministra, ki me lahko v roku enega leta razreši kadarkoli.«

Odločitev o razrešitvi podpirajo v sindikatu. »V Sindikatu državnih organov Slovenije pozdravljamo odločitev ministra za javno upravo Boštjana Koritnika, ki je danes s položaja načelnika Upravne enote Maribor razrešil Srečka Đurova.

Že od začetka novembra 2020 opozarjamo na nedopustna ravnanja načelnika Đurova, ki se s povračilnimi disciplinskimi ukrepi maščuje uradnicam, katere so ga opozarjale na nespoštovanje ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19,« so sporočili za časnik Večer.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice