Foto: Neža Kocjan
Minulo nedeljo se je na Ptuju zaključil 29. Mladinski ornitološki raziskovalni tabor. Letos so se mladim radovednežem iz Slovenije prvič pridružili tudi tisti iz Hrvaške.

Tabor so v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije pripravili v sklopu čezmejnega Interreg projekta Čigra, zato so se na taboru posebej posvetili spoznavanju navadne čigre na Ptujskem jezeru. 28 mladih je pod vodstvom sedmih mentorjev teden dni spoznavalo ptice, katerih življenjski prostor je povezan z reko. Obiskali so tudi Slovenske gorice in naravni rezervat Ormoške lagune. Svoje delo na taboru so mladi ornitologi na Osnovni šoli Breg tudi predstavili.

Vodja tabora Tilen Basle je priznal, da je bila organizacija tabora velik zalogaj. Zahvalil se je vsem sodelujočim: "Posebej pa se zahvaljujem mentorjem, ki so nase prevzeli veliko odovornost, hkrati pa so mnogim mladim v navdih in vzor. Hvala vsem in se vidimo prihodnje leto, kajne?"

Na otokih Ptujskega jezera gnezdi največja celinska kolonija navadnih čiger v Sloveniji. Letos šteje približno sto parov ptic.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice