Mladi in nadobudni komiki so združili moči in v decembru prirejajo dva dobrodelna stand up večera.

Mariborski stand up komiki so se odločili, da v mesecu decembru, ki velja za mesec obarovanj, veselja in ljubezni, združijo moči in z dobrodelnima večeroma v Mariboru in na Ptuju, zberejo denar za večerjo mariborskih brezdomcev in ptujskega Up-ornika.

Smejalnice v Mariboru in na Ptuju

Mariborski Avtmigeci, ki skrbijo za smeh in razvoj štajerskega podmladka, prirejajo dobrodelna stand up večera, ki so ju poimenovali Smejalnice.

»Ideja za Smejalnice je prišla iz potrebe, da začnemo nastopati okoli po širšem področju Štajerske. Več kot eno leto že gostujemo v Kulturno glasbenem brlogu in zdaj je naslednja stopnica, da se pokažemo še širši množici in nasmejimo več ljudi. Zato je nastala tudi serija dogodkov Smejalnice,« nam je pojasnil eden izmed organizatorjev David Gorinšek.

Na Ptuju izkopiček Up-orniku

Prve dobrodelne smejalnice bodo v soboto, sedmega decembra, v Klubu LUX na Ptuju od 21. ure dalje.

»Organizator dogodkov pri Klubu LUX je Julijan Mencigar in je ob pogovoru glede izvedbe Smejalnic navrgel, ali obstaja možnost dobrodelnosti in takoj smo rekli: 'Seveda!'« pove eden izmed organizatorjev.

Na Ptuju bodo za smeh poskrbeli Marko Žerjal, David Gorinšek in Blendor Sefaj. Celoten izkupiček od prodaje kart pa bodo mladi komiki podarili Up-orniku in tako nekomu omogočili lepši december.

V Mariboru za večerjo brezdomcev

»Z Ramizom Derličem iz Mladinskega centra Pekarna sva se pogovarjala o možnosti, da Smejalnice organiziramo tudi v enem izmed njegovih lokalov in prišla sva do ideje, da to storimo v okviru pomoči brezdomcem. Vprašal sem moje Avtmigece in takoj so bili za, na obeh dogodkih smo se odpovedali tudi honorarju,« poudarja Gorinšek.

Dobrodelni stand up večer bo v Mariboru potekal v četrtek, 12. decembra od 20.30 dalje v prostorih Mladinskega centra Pekarna. 

»Z zbranim denarjem bomo za božička na večerjo in kapljico rujnega povabili okoliške svobodnjake, ki jih nekateri poimenujejo tudi klošar,« pove Gornišek.

Mariborsko publiko bodo zabavali Tim Andrič, Rene Volker, David Gorinšek, Matic Ačko in Blendor Sefaj.

Kaj lahko pričakujemo?

»Obiskovalci lahko pričakujejo uro in pol smeha. Videli bodo mlade Štajerske komike, torej Avtmigece, videli bodo nove obraze, ki jih morda lahko čez kako leto spet vidijo na kakšnem večjem odru,« razlaga.

David še dodaja, da se jim na dogodkih lahko pridružite kot gosti ali pa zgolj prispevate svojo donacijo za dober namen. V Mariboru bo na odru malce bolj sproščeno in če bi kdo želel nastopiti poleg njih, lahko kontaktira organizatorje in se jim pridruži s svojim nastopom.

Obljubljajo tudi to, da bodo projekt Smejalnic v prihodnje razširili po celotni Štajerski. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice