V Legend pubu na Ptuju je v torek, 11. junija, potekal prav poseben večer. Pet žensk, raznolikih in tako drugačnih, je razgalilo svoje pripovedke, jih združilo v skupno zgodbo, poimenovano Močne ženske ter se predstavile javnosti.

V pogovornem večeru, ki ga je odlično povezovala Zlatka Planinc, prav tako močna ženska, so se predstavile in razkrile, kaj jim je skupno in kaj jih individualno vodi po poteh, predvsem poklicnega življenja, ki je nerazdružljivo prepleteno z njihovo zasebno sfero. Vsaka izmed petih deležnic se je bila primorana postaviti na svoje noge na karierni poti in se spopasti z izzivi, ki so spremljali te poti. 

Poti nikoli niso ravne, niti enostavne, in če so zastavljene v dolgoročno uspešne zgodbe, nikakor niso lahke. Ženske, ki ne želijo bili zgolj muhe enodnevnice, temveč sledijo svojim ciljem, so se medsebojno povezale.

Povezovanje in mreženje je njihova moč, tisto, kar jih posebej zaznamuje in dela edinstvene. Že zdavnaj so ugotovile, da vsaka posameznica poseduje lastnosti, ki kot žarki svetijo in osvetljujejo tudi poti ostalim ženskam. Svojo moč so tako izkoristile, jo brez zadržkov predstavile ostalim in jo v pozitivnem okolju pričele razvijati. Skupaj so močnejše in skupaj zmorejo. Ne poznajo samo padcev, ampak na tej poti sprejemajo predvsem izzive. In izzivi jih krepijo ter delajo močne.

Izoblikovale svojo zgodbo

Štiri posameznice so se začutile in spoznale na projektu Zavoda za zaposlovanje, »Podjetnost je ženskega spola« ter kmalu vključile še peto protagonistko ter izoblikovale zgodbo. Ob izmenjevanju izkušenj ter vtisov so na delavnici ličenja v Janjinem sijaju izoblikovale idejo o skupnem fotografiranju, razstavi fotografij, predvsem pa o povezanosti in skupni predstavitvi na trgu.

Poudarile svoje močne lastnosti

Janja Kreslin Rauter, profesorica slovenščine in sociologije je svoje poklicno zanimanje usmerila v oblikovanje nakita in vizažistično-kozmetične  storitve, urejanje nohtov in svetovanje lepote ter glamurja ter svojo zgodbo poimenovala Janjin sijaj. Oksana Prelog, diplomirana oblikovalka, je svoj talent za oblikovanje in šivanje oblačil, ki ga neguje že od otroštva, stkala v blagovno znamko Oksan-ka, ki oblači vse ženske, si vzamejo čas in hočejo nekaj posebnega.

Eva Pipan, magistrica upravnih ved, je vse svoje izkušnje in znanje usmerila v kreiranje družinskega podjetja DP Pipan, ki se ukvarja z inovativnimi računovodskimi storitvami ter prodajo gabionov  in strateško deluje na generacijskem prenosu poslovne ideje in v interesu ustvarjanja močne, z zdravimi poslovnimi koreninami ustvarjene družinske zgodbe. 

Andreja Belšak, ekonomistka, je svoje znanje zlila v svetovanje stilskih preobrazb za vse in svojo pot posvetila vizažističnim in modnim smernicam v Urban fashion storu ter organizaciji modnih eventov v starem mestnem jedru Ptuja in oblikovanju urbane kulturne sfere, prepletene z duhom tisočletij mesta Ptuja.

Maja Glaser Bedenik, diplomirana profesorica slovenščine, ki je konceptualno zložila skupaj Majino skrinjo, kjer se skrivajo založniška, novinarska, lektorska, mentorska ter turistično-organizacijska dejavnost, ki jo izraža preko sodelovanja z različnimi poslovnimi subjekti: Radio Slovenske gorice, TA Majolka, organizatorji različnih prireditev ter Sladke tamburice, svojega pisateljskega prvenca.

Pet močnih žensk je svoje izdelke in storitve postavilo na ogled v precej izzivalni razstavi, kjer so poudarile svoje močne lastnosti, moč povezovanja in sodelovanja ter tudi svoje šibkosti in krhkost.

Zgodba, ki izraža pozitivno atmosfero močnih žensk

Vsebino fotografij, ki jih je posnel fotograf  Luka Rebol in je bila ustvarjena v zapuščenem nočnem klubu v Gornji Radgoni, je na povabilo peterice popestril tudi mlad žongler in komik Tomi Gomilšek, ki je z izraznostjo  pomagal poudariti vse dobre lastnosti posameznic, ki združene v celoto tvorijo močno zgodbo povezovanja in medsebojne podpore.

Večer sta popestrila odlična glasbenika iz dua Ex friends iz Varaždina. Robert Belšak iz Legend Puba, navdušen nad zgodbo, ki povezuje in izraža predvsem pozitivno atmosfero močnih žensk, bo razstavo gostil še vse do srede, 26. junija. Večer je bil lepo obiskan, v butični izvedbi. Večer so z obiskom iz preteklosti popestrili tudi predstavniki skupine Barbarov z njihovo močno kraljico,  močno žensko preteklosti ter dali podporo sedanjim močnim ženskam v duhu 1950- obletnice prve omembe Ptuja v antičnih virih.

Razstava in zgodbe močnih žensk svojo pot nadaljujejo kmalu v Lenartu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Lepe, lepe ... (nepreverjen)

Rusinje ... mocne in mogocne

komunist lojz (nepreverjen)

kokokodak
kokokodak

Starejše novice