Vedno več je tistih, ki iščejo posebna doživetja z dodano vrednostjo. Prav slednje je po besedah Aljoše Ciglarja namen tematskega vodenja, ki obuja slavno antično zgodovino in Ptuj postavlja na zemljevid najbolj zanimivih slovenskih zgodovinskih mest.

Ob bližajočem se jubileju 1950. obletnice prve pisne omembe mesta Ptuj je Zavod za turizem Ptuj ponudbo klasičnih vodenj obogatil s posebnim tematskim vodenjem po Rimski Petovioni.

Kostumirani turistični vodniki oblečeni v replike oblačil iz antičnega časa obiskovalce popeljejo po poteh starih Rimljanov in jim približajo njihov način življenja, oblačenja, prehranjevanja in obrti. 

Ogled znamenitih zgodovinskih lokacij v vlogi mitoloških junakov še dodatno popestrijo nastopi animatorjev. Ker je nastanek rimske naselbine na ozemlju današnjega Ptuja močno povezan z vojaško postojanko, je v ogled vključen tudi ogled vojaške oprave legionarjev. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji žlahtne kapljice v opojni rimski različici, obogateni z zelišči in začimbami.

Tematska vodenja se izvajajo v devetih evropskih jezikih - slovenščina, angleščina, nemščina, hrvaščina, italijanščina, francoščina, portugalščina, češčina in slovaščina.

»Današnje turiste je težko navdušiti zgolj s klasično turistično ponudbo, in vedno več je tistih, ki iščejo posebna doživetja z dodano vrednostjo. Prav slednje je namen tematskega vodenja, ki obuja slavno antično zgodovino in Ptuj postavlja na zemljevid najbolj zanimivih slovenskih zgodovinskih mest,« je povedel Aljoša Ciglar, organizator turističnega vodenja na Zavodu za turizem Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice