V kolikor ste se v zadnjem času zapeljali po avtocesti, ste lahko opazili novo prometno signalizacijo, ki pa zanimivo, ne deluje.

Na pomurski avtocesti, natančneje na mostu čez reko Muro smo lahko v zadnjih dneh opazili novo informacijsko tablo. Čeprav imamo avtocesto že enajst let, pa je bilo delovanje omenjene table zelo kratkotrajno. Zato so se odgovorni pred dnevi odločili, da jo zamenjajo. 

»Vzdrževanje starega portala je bilo predrago, zato smo se odločili za zamenjavo z novim, ki ima tudi večjo funkcionalnost,« so odgovorili iz DARS.

Vse lepo in prav, toda tabla, ki je bila zamenjan, prav tako ne dela. Oziroma dela toliko, da je na njej napis 'Ni v funkciji'. Marsikdo je ob tem samo zavil z očmi in se nasmejal. Toda tabla naj bi v prihodnje vendarle delovala.

»Tabla še ni priklopljena v sitem upravljanja iz pristojnega nadzornega centra DARS, potrebno je še prilagoditi programsko opremo. Napis na portalu 'ni v funkciji' se sicer uporablja ali ob večjih okvarah ali za novo postavljene portale, ki še niso bili implementirani v sistem. Omenjeni tekst je na portal nameščen 'lokalno' in se umakne, ko je portal implementiran v sistem za nadzor in vodenje prometa in upravljan iz pristojnega nadzornega centra. Za prikaz teksta 'ni v funkciji' smo se odločili, ker je portal je dejansko delujoč in obratuje, vendar funkcionalno ni v uporabi,« so še sporočili. 

Delovati naj bi začela prihodnje leto

Kot pravijo je funkcija te table, podobno kot pri vsej spremenljivi prometni signalizaciji, obveščanje in opozarjanje uporabnikov avtoceste na morebitne nevarnosti na cestišču, s preventivnega vidika, za opozarjanje na dela na avtocesti, vremenske nevšečnosti in druge stvari.

Pa vendarle na nič od tega slednja ne more opozarjati, saj trenutne ni v funkciji. Kdaj torej bo tabla vendarle služila temu, čemu je namenjena?

»Predvidoma v začetku prihodnjega leta«, pravijo na DARS. Upamo lahko le, da bo informacijska tabla tokrat zdržala dlje časa, kot tista prva.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice