Tri največja podravska podjetja so se odločila zbirati sredstva za izgradnjo ptujskega urgentnega centra in na ta način pomagati pri izboljšanju zdravstvene oskrbe za 140 tisoč ljudi.

Vse večja prostorska stiska obstoječega kirurškega bloka Splošne bolnišnice Ptuj, ki služi kot urgentni center za več kot 140 tisoč prebivalcev Spodnjega Podravja, zahteva čimprejšnjo izgradnjo novega, sodobnega urgentnega centra. Ker ptujska bolnišnica zaradi slabega ekonomskega položaja ni zmožna zagotoviti lastne udeležbe v vrednosti 600.000 evrov, so se v skupni pobudi za zbiranje sredstev povezala tri osrednja podjetja iz lokalne skupnosti, in sicer Talum, Perutnina Ptuj in Finakos.

Na današnji novinarski konferenci so Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma, Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj, in Marjan Kostanjevec, direktor Finakosa, skupaj z direktorjem SB Ptuj Andrejem Levaničem ter ambasadorjem akcije Dejanom Zavcem predstavili problematiko bolnišnice in dobrodelni projekt.

Spodnje Podravje je brez nujno potrebnega dela zdravstvene infrastrukture, saj je ptujski urgentni center pred leti brez razloga izpadel iz načrtovane mreže urgenc. Čeprav ga je država sredi leta 2015 vendarle uvrstila v načrt razvojnih programov države, težava s tem ni bila rešena. Država, ki je za gradnjo zagotovila 2 milijona evrov sredstev, od Splošne bolnišnice Ptuj zahteva lastno udeležbo v višini 600.000 evrov, ki pa glede na ekonomski položaj bolnišnice ni mogoča. Splošna bolnišnica Ptuj je želela do potrebnih sredstev priti s prodajo nekaterih zemljišč v njihovi lasti, kar je država nerazumljeno zavrnila oziroma celo prepovedala.

Združili moči

Tri največja podravska podjetja – Talum, Kidričevo, Perutnina Ptuj in Finakos, ki imajo skupno nekaj tisoč zaposlenih, so se zato odločila pomagati zbirati sredstva za izgradnjo ptujskega urgentnega centra in na ta način pomagati pri izboljšanju zdravstvene oskrbe za 140 tisoč prebivalcev Spodnjega Podravja. Njihov cilj je jasen – k sodelovanju želijo pritegniti podjetja in samostojne podjetnike s tega območja ter njihove poslovne partnerje.

Podjetja so tista, ki vlagajo v nenehne izboljšave delovnih procesov, ki zmanjšujejo število nesreč pri delu. Vsej preventivi navkljub pa še vedno prihaja do nesreč, ki so lahko usodne, če ukrepanje ni hitro in strokovno, kar je prva naloga urgentnega centra.

Zbrati čim več sredstev

Glavni in edini cilj je zbrati čim več namenskih finančnih sredstev, ki bodo namenjena izključno Splošni bolnišnici Ptuj za plačilo lastne udeležbe pri izgradnji urgentnega centra oziroma nakup opreme za nov urgentni center. Tako bo kvalitetna zdravstvena oskrba omogočena in dostopna vsem, ki v Spodnjem Podravju živijo in delajo.

Sredstva se zbirajo na posebnem namenskem računu družbe TALUM, po končani akciji pa bodo javnosti podani natančno poročilo o višini zbranih sredstev, seznam donatorjev in dokazila, zakaj so bila zbrana sredstva dejansko porabljena. 

Na novinarski konferenci je Dejan Zavec, upokojeni boksarski šampion in ponosni ambasador akcije, predstavil veliki dobrodelni dogodek s teniškim turnirjem in nastopom številnih glasbenih izvajalcev, ki se bo na Ptuju zgodil v soboto, 10. junija 2017, in ki bo ravno tako posvečen predstavitvi problematike in zbiranju sredstev, le da bo potekal v zelo sproščenem vzdušju, vsi nastopajoči pa so se odrekli svojemu honorarju. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice